Video Gândurile lui Cristoiu: Iohannis, singurul lider care nu reprezintă la UE interesele ţării sale

  • Ion Cristoiu: Klaus Iohannis, ca o privighetoare a UE, ne tot cântă în mai ce frumoasă e Uniunea
  • Ion Cristoiu: Preşedintele e dependent de marile puteri, de UE, în speţă de Germania, din toate punctele de vedere
  • Ion Cristoiu: Nu văd niciun interes al României pe care Iohannis să-l reprezinte bătând cu pumnul în masă
3803 afișări

Ion Cristoiu atrage atenţia că preşedintele Iohannis nu a precizat în declaraţia sa care sunt interesele României şi cum le va reprezenta la videoconferinţa Consiliului European de joi seara, subliniind că, de la începutul crizei, şeful statului a fost singurul lider care a lăudat UE.

„Klaus Iohannis a ieşit la ora două, în mod inutil, în legătură cu Consiliul European de diseară. Nu ne-a spus cum va reprezenta el România. El ne-a spus, dând curs unui paradox, cum va reprezenta el UE la Consiliul European. Ne-a spus că la acest consiliu va pleda pentru unitate, solidaritate, pentru gloria, măreţia Uniunii Europene. Nu ne-a spus ce interese va avea România şi cum le va reprezenta el. De la începutul crizei, Klaus Iohannis a fost singurul lider european, şi din punctul acesta de vedere a fost de un ridicol absolut, care a cântat UE, în toiul dezmăţului de interese în UE, unor gesturi precum cel al Germaniei de a lua din România sclavi, sparanghelişti, de a-i duce acolo, de fapt, până la urmă ne-a impus. Şi s-a văzut că în momentul în care Germania a avut un interes, românii, sparangheliştii nu mai erau cetăţeni europeni, ci erau trataţi ca nişte români, care sunt cetăţeni de mâna a 14-a ai UE”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu susţine că preşedintele Iohannis e dependent de marile puteri, de UE, în special Germania, şi nu-l vede bâtând cu pumnul în masă pentru a susţine interesele României.

„El e dependent din toate punctele de vedere de marile puteri, de UE, în speţă de Germania, care de fapt conduce UE şi atunci se străduieşte ca şi acum să convingă poporul român că de fapt Uniunea Europeană nu are altă grijă la ora actuală decât România. (…) E limpede că Iohannis a rămas singurul lider european, dar singurul care reprezintă la UE nu interesele ţării sale, ci interesele UE şi ale puterilor care domină UE. Din acest punct de vedere, eu nu am înţeles nici din acest mesaj ce interese ale României are de gând Klaus Iohannis să le reprezinte la acest Consiliu, bătând cu pumnul în masă. Nu văd niciunul pe care îl interesează, deoarece domnia sa ne-a spus de pe acum că UE este Sf. Vineri, mama bogată, prietenoasă, care ne-a dat deja şi ne va da”, a mai spus jurnalistul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici