Video Gândurile lui Cristoiu: Se poate prelungi starea de urgenţă cu încă o lună cu condiţiile să nu mai fie aceeaşi stare de urgenţă de până acum

  • Ion Cristoiu: Niciun politician nu riscă să i se pună în cârcă sporirea numărului de morţi.
  • Ion Cristoiu: Sub semnul stării de urgenţă trebuie luate măsuri pentru a relansa economia.
  • Ion Cristoiu: E bine că Opoziţia anunţă că nu votează decretul decât dacă sunt noi condiţii.
  • Ion Cristoiu: Guvernul este obligat să dea semnale de trezire la realitate a românilor.
225 afișări

Ion Cristoiu este de părere că se poate da o nouă stare de urgenţă, însă doar cu condiţia să conţină alte condiţii şi să nu fie o reluare a vechiului decret.

”Pro-România şi ALDE au anunţat că nu votează prelungirea stării de urgenţă decât cu anumite condiţii. Am avut un decret de stare de urgenţă de o lună. Eu nu văd, şi sunt de acord aici cu liderul opoziţiei, un nou decret la fel. Va fi greu pentru opoziţie să respingă decretul. A crescut numărul de morţi. Regimul lui Iohannis are la dispoziţie deja presa miluită cum îi spun eu. Respingerea decretului înseamnă că nu va mai fi stare de urgenţă şi niciun politician nu riscă să i se pună în cârcă sporirea numărului de morţi.

Klaus Iohannis trebuie să dea un nou decret care să conţină o serie întreagă de măsuri ce vor fi concretizate în ordonanţe militare, menite a relansa economia. Se poate prelungi starea de urgenţă cu încă o lună cu condiţiile să nu mai fie aceeaşi stare de urgenţă de până acum. Noul decret trebuie să conţină condiţiile stării de urgenţă. Nu trebuie să fie o reluare a vechiului decret. Trebuie să conţină alte condiţii, păstrând unele din decretul anterior care vizează lupta împotriva pandemiei, dar, în acelaşi timp, aducând şi condiţii de forţă majoră care să reglementeze relansarea economiei” ”, a spus jurnalistul în emisiunea ”Gândurile lui Cristoiu”.

Cristoiu spune că relansarea economiei este foarte importantă şi că este de datoria Guvernului să îi facă pe oameni să înţeleagă importanţa reluării activităţilor profesionale.

”E foarte bine ce face acum opoziţia să anunţe cănu votează decretul respectiv decât dacă sunt noi condiţii. Depinde şi de capacitatea opoziţiei de a conduce opinia publică asupra faptului că ea vrea binele românilor. Guvernul este obligat să înceapă să dea semnale de trezire la realitate a românilor. Să le spună că fiecare zi în care staţi acasă şi nu mergeţi la muncă moare un pic din economie şi cu ea murim şi noi toţi pentru că, până la urmă, criza economică va fi mai gravă decât criza de sănătate”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici