Video Ion Cristoiu: Marea problemă nu e că murim de virus, ci de restrişte. Unde e acum biserica? Trebuie să fie în prima linie

  • Ion Cristoiu: În momente de restrişte a intervenit întotdeauna biserica. Unde sunt biserica sau preoţii?
  • Ion Cristoiu: Marea problemă nu e că murim de virus, ci de restrişte. Oamenii încep să aibă probleme sufleteşti, aici trebuie să vină biserica
  • Ion Cristoiu: Îndemn preoţii să nu mai asculte de Sinod, să treacă ei. Oamenii au nevoie de vindecare sufletească. Oamenii pot ieşi din criza economică şi să ne trezim în criza psihologică uriaşă
7191 afișări

Jurnalistul Ion Cristoiu spune, într-o ediţie specială “Gîndurile lui Cristoiu”, că în aceste momente sensibile pentru omenire este multă nevoie de prezenţa bisericii. “Marea problemă nu este că murim de virus, ci de restrişte. Biserica trebuie să fie în prima linie”, spune jurnalistul.

Redăm ideile principale:

- În asemenea momente de restrişte, iar acum este un moment de restrişte, a intervenit întotdeauna, de la Isus Hristos, o instituţie numită biserica. Biserica nu în sensul să ne lecuiască de virus, nu ştiu, şi în vremea de ciumă erau călugării care riscau.

- Unde sunt preoţii, confesorii, mănăstirile? Marea  problemă nu este că murim de virus, ci de restrişte. Oamenii stau în case, este un dezastru, sunt cupluri care nu au fost obişnuite cu statul împreună, s-au amăgit, se certau, der nu aveau când, poate se vedeau seara şi dormeau în dormitoare separate. Acum nu ai cum, cuplurile trebuie să convieţuiască, să aibă grijă de copii.

- Oamenii încep să aibă uriaşe probleme sufleteşti, absenţa optimismului, aici trebuie să vină biserica.

- Îndemn preoţii să nu mai asculte de Sinod, să treacă ei, oamenii au nevoie nu de vindecare de virus, ci sufletească, biserica, creştini, preoţi, călugări, toţi trebuie să treacă. Nu se poate. Biserica trebuia să fie în prima linie a solidarităţii. S-ar putea ca noi, oamenii, să ieşim din criza economică, să ne trezim cu o criză psihologică uriaşă. Va fi o mare problemă, vine primăvara, te uiţi pe fereastră vezi zarzărul înflorit şi tu nu ai voie să ieşi că nu ai adeverinţă.

- Mă miră că biserica nu intervine. (…) Politicienii se ocupă de bătălia electorală, biserica nu ştiu ce face, presa încearcă să supravieţuiască, faimoşii lideri de opinie au dispărut. Ar trebui ca liderii de eopinie să fie în prima linie. Poate mai sunt intelectuali care le dau speranţe.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici