Top 5 cele mai ieftine destinaţii europene pentru români

Varianta Omicron a avut un impact mai scăzut asupra călătoriilor decât valurile pandemice precedente. Românii pot călători în peste 10 destinaţii europene plătind pe biletul de avion sub 50 euro.

2502 afișări
Imaginea articolului Top 5 cele mai ieftine destinaţii europene pentru români

Sursa Foto-Wikipedia Commons

Industria turismului dă semne de revenire şi acest lucru poate fi observat şi prin numărul de zboruri disponibile pentru turiştii români. Dacă în anul 2020 companiile aeriene şi-au redus cu până la 80% numărul de zboruri operate din Bucureşti, anul 2022 confirmă o mai bună adaptare la schimbările impuse de pandemie şi o revenire treptată la numărul de zboruri pre-pandemic.

Începând cu luna februarie, cetăţenii europeni vor putea călători în UE cu dovada de vaccinare anti-COVID, de trecere prin boală sau cu un test negativ, fără a fi nevoiţi să se confrunte cu măsuri suplimentare de carantină sau de testare. Acest lucru va impulsiona traficul aerian între statele Europene şi va asigura revenirea city break-urilor în planurile de vacanţă ale românilor, arată cei de la Vola.ro.

Cele mai ieftine destinaţii europene pentru turiştii români:

Napoli – cea mai ieftină destinaţie pentru biletele de avion cu plecare din Bucureşti. Preţul biletului de avion pentru un zbor Bucureşti – Napoli începe de la 18 euro in luna martie. Pentru o călătorie în weekend, preţul ajunge la 37 euro pentru zborul dus-întos. Românii aleg Napoli ca punct de plecare pentru a explora insula Capri şi întreaga coastă Amalfitană.

Londra – rămâne în continuare cea mai solicitată destinaţie de către români. Cu una dintre cele mai numeroase comunităţi de diaspora, Marea Britanie a fost mereu în fruntea destinaţiilor spre care călătoresc românii. Oficial, în Marea Britanie muncesc şi studiază peste 500.000 de români, dintre care aproape 150.000 sunt localizaţi în Londra. De aici şi oferta generoasă de zboruri şi companii aeriene care asigură conexiuni din Bucureşti şi ale oraşe ale tării, cu Marea Britanie. Acesta este şi motivul pentru care Londra rămâne în continuare în topul destinaţiilor accesibile pentru români, un bilet de avion pentru perioada următoare începând de la 20 euro / dus-întors sau 40 euro dacă ne raportăm exclusiv la o perioadă de weekend.

Roma – o destinaţie evergreen pentru românii amatori de city-break-uri. Italia, o altă ţară cu o comunitate puternică a diasporei româneşti, rămâne în topul destinaţiilor căutate de români pentru diversitatea activităţilor şi pentru că este considerată o destinaţie de care nu te poţi plictisi. Biletele de avion spre Roma se menţin sub 30 euro indiferent daca optăm pentru călătorii în weekend sau în timpul săptămânii.

Madrid & Barcelona – de la 34 de euro. Spania este căutată de românii care vor temperaturi mai blânde, zboruri scurte şi preţuri accesibile. Barcelona rămâne o destinaţie căutată de turişti pentru combinaţia de activităţi, gastronomie, shopping, artă si plajă.

Paris – cea mai scumpă dintre capitalele europene căutate de români. Biletele spre Paris încep de la 44 euro / zborul dus-întors cu o companie low cost şi de la 109 euro cu o companie de linie.

Astfel, lista destinaţiilor unde românii pot călători plătind mai puţin de 50 euro pe zbor include marile capitale precum Londra, Madrid, Roma, Viena Berlin, Bruxelles şi Atena, dar şi oraşe turistice precum Milano, Napoli, Bari şi Koln.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici