Angry Birds se "catapultează" în spaţiu, cu ajutorul NASA - VIDEO

Angry Birds se "catapultează" în spaţiu, cu ajutorul Agenţiei spaţiale americane (NASA), care a furnizat producătorilor acestui joc foarte popular expertiza sa despre comportamentul pe care îl adoptă păsările atunci când se află în condiţii de imponderabilitate.

400 afișări
Imaginea articolului Angry Birds se "catapultează" în spaţiu, cu ajutorul NASA - VIDEO

Angry Birds se "catapultează" în spaţiu, cu ajutorul NASA - VIDEO

Cea mai recentă versiune a acestui joc, produs de compania finlandeză Rovio Mobile, denumit Angry Birds Space, a fost prezentată oficial joi şi va fi lansată în magazine pe 22 martie.

NASA a postat cu această ocazie o înregistrare video, care îl prezintă pe unul dintre astronauţii săi de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), Donald Pettit, explicând principii de fizică spaţială, folosind ca accesorii câteva personaje din jocul Angry Birds.

Pentru a evidenţia acele principii, Don Pettit lansează o pasăre roşie din pluş, pe un culoar al ISS, cu ajutorul unei catapulte improvizate.

"Această colaborare a început printr-un simplu schimb de mesaje, pe Twitter, despre păsări şi porci în spaţiu, dar a devenit apoi o formidabilă oportunitate de instruire", a declarat David Weaver, unul dintre purtătorii de cuvânt de la NASA.

"Jocurile îi amuză şi îi distrează pe oameni, dar ele pot fi şi o sursă de inspiraţie şi o sursă de informaţie", a adăugat el într-un comunicat.

"NASA a fost partenerul ideal pentru programul nostru Angry Birds Space", a dezvăluit, la rândul său, directorul de marketing al companiei Rovio Mobile, Peter Vesterbacka. "Abia aşteptăm să lucrăm din nou cu NASA pentru a crea şi alte experimente educative", a mai spus acesta.

Angry Birds Space, cea mai recentă versiune a unuia dintre cele mai populare jocuri de pe telefoanele inteligente, numără 60 de niveluri, noi personaje şi reguli cu care utilizatorii sunt deja familiarizaţi, "dar cu aspecte unice într-un mediu cu o gravitaţie variabilă".

"De la imponderabilitatea spaţiului la puţurile gravitaţionale de pe planetele înconjurătoare, utilizatorii se pot amuza graţie fizicii, explorând noi posibilităţi ale jocului", se afirmă în comunicatul emis de compania producătoare.

Angry Birds este un joc video de tip puzzle, produs de compania finlandeză Rovio Mobile. Lansat în decembrie 2009, acest joc a fost descărcat în 2010 în peste 12 milioane de copii de pe aplicaţia App Store a companiei Apple. Jocul este disponibil în prezent mai mai multe platforme, inclusiv Android, Bada, Chrome, webOS.

În acest joc, utilizatorii folosesc un fel de praştie pentru a catapulta păsări în direcţia unor porci, aşezaţi pe sau în interiorul unor structuri din piatră sau lemn, cu intenţia de a distruge toţi porcii de pe terenul de joacă.

Pe măsură ce jocul avansează, utilizatorii văd apărând păsări noi, dintre care unele sunt înzestrate cu puteri speciale.

Rovio Mobile a produs Angry Birds cu numeroase actualizări gratuite, care aduc un conţinut suplimentar jocului, iar compania finlandeză a lansat şi câteva versiuni speciale ale jocului, precum cea inspirată de filmul de animaţie "Rio" şi cea inspirată de sărbătoarea de Halloween.

Angry Birds îşi datorează succesul şi popularitatea graţie uşurinţei cu care poate fi jucat, graficii şi preţului mic practicat de compania producătoare.

Popularitatea sa a condus la apariţia unor versiuni pentru computere, console de joc, a unei versiuni online, a unor produse derivate şi, pe termen lung, a unui lungmetraj şi a unui serial TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici