Arheologii descoperă relicve de 5.000 de ani în cadrul unui sit funerar din nordul Chinei

  • Arheologii au descoperit peste 100 de artefacte din jad, inclusiv trei dragoni, la un sit funerar vechi de 5.000 de ani în Chifeng, China.
  • Situl conţine un mormânt circular şi un altar sacrificial, dezvăluind tradiţiile preistorice ale culturii Hongshan, care a existat în jurul anului 3000 î.e.n.
  • Descoperirile sugerează schimburi culturale între civilizaţiile Hongshan, Yangshao şi Liangzhu, evidenţiind un sistem de credinţe comun şi un comerţ cultural pe distanţe lungi.
Urmărește
2310 afișări
Imaginea articolului Arheologii descoperă relicve de 5.000 de ani în cadrul unui sit funerar din nordul Chinei

Sursa foto: China Daily

Arheologii au realizat o descoperire semnificativă de 5.000 de ani într-un sit funerar din nordul Chinei, care ar putea oferi indicii despre formarea civilizaţiilor chineze, scrie Daily Mail. În oraşul Chifeng, echipa a descoperit peste 100 de relicve din jad, inclusiv trei dragoni, cel mai mare având aproximativ 15 centimetri lungime.

Situl funerar complex a constat dintr-un mormânt circular şi un altar sacrificial, oferind o privire asupra culturii preistorice Hongshan, care a trăit în zonă în jurul anului 3000 î.e.n. Cercetătorii de la Institutul de Arheologie al Academiei Chineze de Ştiinţe Sociale au recuperat relicvele de jad de la situl Yuanbaoshan, împreună cu ruine, ceramică şi rămăşiţe umane. Dragonii din jad aveau înfăţişaţi diferit, cu cap de porc, comparativ cu cei din zilele noastre. În China, dragonii din jad reprezintă nu doar norocul şi protecţia împotriva spiritelor rele, ci şi convingerea că aceştia facilitează legătura între lumea fizică şi cea spirituală după moarte.

Echipa a fost surprinsă să găsească un dragon de jad de 15 centimetri, uşor mai lung decât unul descoperit anterior în provincia Liaoning, la 150 de kilometri distanţă. De asemenea, au fost identificate mai multe structuri din piatră şi case semi-subterane, care serveau probabil ca morminte pentru indivizi de rang înalt. Altarul a fost folosit pentru ceremonii religioase. Cultura Hongshan a practicat o varietate de ceremonii religioase, inclusiv îngroparea morţilor pe platforme ceremoniale şi un sistem sacru unic care implica utilizarea artefactelor cu dragoni pentru a-şi venera strămoşii.

Cercetătorii continuă să efectueze teste şi studii suplimentare pentru a afla mai multe despre relicvele descoperite şi despre construcţia sitului funerar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici