Berlinul vrea o bucăţică din piaţa explorării spaţiale: „Germania şi Europa se află în urma Chinei şi SUA. Suntem într-o situaţie critică"

Confruntându-se cu o concurenţă puternică din partea Chinei, Statelor Unite şi chiar a Luxemburgului, Germania doreşte să elaboreze noi legi şi să atragă investiţii private pentru a obţine o parte a unei pieţe spaţiale în curs de dezvoltare, care ar putea valoara 1.000 mld. de dolari până în 2040.

301 afișări
Imaginea articolului Berlinul vrea o bucăţică din piaţa explorării spaţiale: „Germania şi Europa se află în urma Chinei şi SUA. Suntem într-o situaţie critică"

Berlinul vrea o bucăţică din piaţa explorării spaţiale: „Germania şi Europa se află în urma Chinei şi SUA. Suntem într-o situaţie critică"

Potrivit Reuters, dorinţa Germaniei de a avea un rol mai mare în industria spaţială vine pe fondul dezvoltării companiilor europene, asiatice şi americane care au intrat sau intră pe o piaţă ce acoperă de la explorare până la exploatarea resurselor din spaţiu.

Printre firmele care ar putea beneficia de investiţiile Germaniei se numără şi Airbus, care deţine acţiuni la producătorul european de rachete Ariane, dar şi compania tehnologică OHB din oraşul Bremen.

Noua legislaţie ar limita obligaţiile financiare şi juridice ale companiilor private în cazul unor accidente care ar putea avea loc pe orbită, vor stabili standarde pentru operaţiunile spaţiale şi vor oferi stimulente pentru proiecte noi, a declarat pentru Reuters Ministerul Economiei din Germania.

Şeful diviziei pentru aerospaţial şi spaţial al Ministerului, Thomas Jarzombek, ar putea depune în Parlament aceste legi, în cursul acestui an. Demersul se datorează companiilor şi grupurilor comerciale care solicită autorităţilor germane să stabilească un cadru de reglementare pentru o noua piaţă profitabilă care să încurajeze investiţiile private.

„Germania şi Europa se află în urma Chinei şi Statelor Unite. Suntem într-o situaţie critică pentru a ne asigura că rămânem în liga de vârf", a declarat Dirk Hoke, şef al departamentului de apărare şi spaţiu al Airbus.

Germania este principala putere economică a Europei şi a patra cea mai mare economie din lume. Cu toate acestea, în anul 2018, Germania a avut doar al şaptelea cel mai mare buget naţional pentru industria spaţială, estimat la 1,1 miliarde de dolari, puţin peste jumătate din suma generată de cea de-a cincea putere mondială, Franţa, potrivit datelor furnizate de compania de cercetare Euroconsult din Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici