Bono şi Justin Timberlake vor cânta în timpul teledonului pentru Haiti

Actorul american George Clooney i-a convins pe cântăreţii Bono, Sting, Alicia Keys şi Justin Timberlake să participe la teledonul pe care îl va organiza, pe 22 ianuarie, în favoarea victimelor seismului din Haiti, informează nme.com.

11 afișări
Imaginea articolului Bono şi Justin Timberlake vor cânta în timpul teledonului pentru Haiti

Bono şi Justin Timberlake vor cânta în timpul teledonului pentru Haiti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În timpul galei Globurilor de Aur de duminică, ce a avut loc la Los Angeles, George Clooney a mărturisit că la concertul de binefacere Hope For Haiti, organizat în timpul teledonului, va participa şi Christina Aguilera.

Evenimentul va avea loc vineri, va fi transmis de mai multe posturi de televiziune din SUA şi va fi prezentat de George Clooney şi de Wyclef Jean, fostul membru al formaţiei Fugees, născut în Haiti.

Teledonul va strânge fonduri pentru diverse asociaţii de caritate internaţionale, precum Crucea Roşie, Oxfam, UNICEF, Partners In Health şi Yele Haiti Foundation, organizaţia de caritate înfiinţată de Wyclef Jean, care vor încerca să ajute populaţia haitiană afectată de devastatorul cutremur de săptămâna trecută.

La puţin timp după seism, Angelina Jolie-Brad Pitt au făcut o donaţie de un milion de dolari organizaţiei Medici fără frontiere, pentru a susţine activităţile de ajutorare din Haiti.

Alte celebrităţi şi-au manifestat solidaritatea faţă de poporul haitian publicând mesaje pe Twitter. "Cetăţenii din Haiti au nevoie de ajutorul şi de atenţia noastră", scria actorul Ben Stiller, care a înfiinţat recent o organizaţie caritabilă pentru sprijinirea şcolilor din această ţară.

Cuplul de actori Demi Moore şi Ashton Kutcher, precum şi Nicole Richie au făcut un apel să se facă donaţii la UNICEF.

Totodată, ciclistul american Lance Amstrong a promis că va acorda 250.000 de dolari americani pentru a sprijini persoanele afectate de seismul din Haiti.

Alte apeluri pentru donaţii au fost făcute de celebrităţi precum regele muzicii hip-hop Sean Combs (P. Diddy), cântăreţul de muzică rap LL Cool J, actriţa Jessica Alba, grupul Artists for Peace and Justice (Artişti pentru pace şi justiţie, APJ), printre care se numără regizorul Oliver Stone, şi actorii Charlize Theron, James Franco şi Josh Brolin.

Un cutremur puternic de 7 grade s-a produs marţi, cu puţin timp înainte de ora locală 17.00 (24.00 ora României), în apropiere de capitala Haiti, Port-au-Prince. Acesta a fost urmat de două replici puternice, de 5,9 grade şi, respectiv, 5,5 grade, potrivit institutului american de geofizică USGS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici