Ce ne face cu adevărat fericiţi? SOLUŢIILE oferite de oamenii de ştiinţă - FOTO

Cercetătorii din domeniul neurologiei spun că prin intermediul unor obiceiuri simple putem fi mult mai fericiţi, relatează time.com. Conform unui studiu publicat recent, tot ce trebuie să facem este să ţinem cont de lista următoare.

3616 afișări
Imaginea articolului Ce ne face cu adevărat fericiţi? SOLUŢIILE oferite de oamenii de ştiinţă - FOTO

4 obiceiuri ce te vor face cu adevărat fericit, susţinute de oamenii de ştiinţă (Imagine: Shutterstock / Mediafax Foto)

Ce ne face cu adevărat fericiţi? Aceasta este întrebarea la care Alex Korb, un cercetător din domeniul neurologiei, din cadrul UCLA, a găsit răspunsul. Acesta a conceput o listă simplă cu sugestii, având scopul de a ne face mai fericiţi cu fiecare zi.

1. Ascultă muzica din cele mai fericite momente din viaţă 

Liniile melodice au un impact impresionant asupra creierului, amintindu-ne de locuri în care am mai auzit acele melodii specifice. 

"Să presupunem că perioada liceului a fost cea mai fericită. Dacă începi să asculţi melodii pe care le fredonai atunci, vei ajunge să te conectezi cu acele momente fericite, reuşind să aduci în prezent o parte din sentimentele respective", a declarat Korb pentru time.com.

 

2. Zâmbeşte şi poartă ochelari de soare 

De multe ori, creierul nostru primeşte informaţii diverse şi nu ştie cum să reacţioneze, astfel că se orientează după diverse indicii, fenomen denumit "biofeedback". De exemplu, atunci când suntem fericiţi avem tendinţa de a zâmbi, iar atunci când zâmbim creierul poate să perceapă acest lucru spunând "zâmbesc, deci sunt fericit". Pornind de la acest principiu, atunci când suntem abătuţi tot ce trebuie să facem este să zâmbim. "Trebuie să ne păcălim creierul până când îl vom convinge că avem motive de a fi fericiţi", explică Alex Korb. 

De fapt, studiile arată că un zâmbet ii furnizează creierului o cantitate de plăcere asemănătoare cu 2.000 de batoane de ciocolată sau 25.000 $.

Referitor la purtatul ochelarilor de soare, explicaţia cercetătorului este şi mai simplă: lumina puternică ne face să fim crispaţi, iar asta va transmite creierului faptul că suntem nefericiţi, stresaţi sau abătuţi. Astfel, ochelarii de soare rezolvă această problemă, lucru receptat şi de mintea noastră.

 

3. Gândeşte-te la scopurile tale pentru a-ţi schimba modul în care priveşti lucrurile.  În momentul în care te simţi stresat este important să te gândeşti la planurile tale pe termen lung. Acest lucru îi va transmite creierului un simţ al controlului asupra lucrurilor din jur şi va duce la eliberarea dopaminei, hormonul ce produce plăcerea şi implicit fericirea.

 

4. Ai grijă să dormi bine. Depresia este de multe ori responsabilă şi de insomnii şi, în acelaşi timp, lipsa somnului accentuează depresia. Alex Korb ne sfătuieşte să folosim cât mai multă lumină la amiază, iar seara să o folosim cât mai puţin , pentru a-i transmite creierului că se apropie timpul de odihnă.

În concluzie, lucrurile simple precum un zâmbet, câteva melodii bune, fixarea unor idealuri şi câteva ore de somn liniştit ne pot face mai fericiţi. Până la urmă este dovedit de ştiinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici