Cel mai mare lanţ de cafenele din lume a lansat o linie de băuturi cu infuzie de ulei de măsline

  • Cel mai mare lanţ de cafenele din lume, Starbucks, spune că lansează în Italia o linie de băuturi cu infuzie de ulei de măsline.
  • Directorul executiv Howard Schultz spune că "aroma neaşteptată, catifelată şi onctuoasă a uleiului de măsline... a pus în valoare cafeaua şi persistă frumos în gură".
2744 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare lanţ de cafenele din lume a lansat o linie de băuturi cu infuzie de ulei de măsline

Cel mai mare lanţ de cafenele din lume a lansat o linie de băuturi cu infuzie de ulei de măsline

Starbucks se numără printre marile întreprinderi americane care s-au confruntat cu obstacole în încercarea de a se extinde pe piaţa italiană de alimente şi băuturi.
 
Scena cafelei din Italia este renumită pentru cafenelele sale independente şi adesea administrate de familii. Starbucks are în prezent aproximativ 20 de magazine în această ţară, potrivit BBC.
 
„Acum, vor fi oameni care vor spune, ulei de măsline în cafea? Dar dovada este în ceaşcă", a declarat Schultz pe site-ul companiei.
 
„În peste 40 de ani, nu-mi amintesc un moment în care să fi fost mai entuziasmat, mai încântat", a adăugat el.
 
Firma intenţionează să aducă selecţia de băuturi calde şi reci în magazinele din sudul Californiei, în SUA, în această primăvară. Marea Britanie, Orientul Mijlociu şi Japonia vor urma în cursul acestui an.
 
Gama Oleato, care va fi lansată miercuri în Italia, include un espresso agitat cu gheaţă şi un latte cu ulei de măsline "aburit cu lapte de ovăz".
 
Va exista, de asemenea, o cafea preparată la rece în care "o infuzie mătăsoasă de ulei extravirgin Partanna cu spumă de cremă dulce de vanilie... curge încet în cascadă prin băutură".
 
Uleiul de măsline este o parte esenţială a dietei mediteraneene, asociată cu ţări precum Italia, Grecia şi Spania.
 
Beneficiile sale pentru sănătate pot fi atribuite parţial acizilor graşi mononesaturaţi, care conţin vitamine şi minerale, şi polifenolilor, care sunt micronutrienţi derivaţi din plante.
 
Sintagma "bea ulei de măsline" a fost în trend pe platforma de video-sharing TikTok anul trecut, susţinătorii acesteia afirmând că are proprietăţi antiinflamatorii.
 
Unii italieni au făcut apel la boicotarea Starbucks atunci când aceasta a anunţat că intenţionează să deschidă primul său magazin în ţară în 2018.
 
La acel moment, Schultz a declarat: „Nu venim să îi învăţăm pe italieni cum să facă cafea. Venim aici cu umilinţă şi respect, pentru a arăta ce am învăţat".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici