China rescrie Biblia şi Coranul pentru „a transmite valorile socialiste” în rândul minorităţii uigure

Autorităţile de la Beijing au declarat că toate cărţile religioase clasice traduse trebuie „reevaluate”, astfel încât noile ediţii să nu mai conţină elemente contrare ideologiei socialiste. Cenzorii vor modifica paragrafe întregi pentru a se asigura că textele religioase sunt în concordanţă cu valorile ţării, relatează Daily Mail.

1292 afișări
Imaginea articolului China rescrie Biblia şi Coranul pentru „a transmite valorile socialiste” în rândul minorităţii uigure

Sursa: Profimediaimages

China va rescrie Biblia şi Coranul pentru a „reflecta valorile socialiste”, pe fondul represiunii asupra grupurilor religioase din ţară. Noile ediţii nu vor mai avea conţinuturi care ar putea să contravină credinţelor Partidului Comunist, a relatat Daily Mail. Deşi Biblia şi Coranul nu au fost menţionate în mod explicit, s-a cerut o „evaluare cuprinzătoare a textelor religioase clasice existente, care vizează conţinuturi neconforme cu progresul vremurilor”.
 
Ordinul a fost dat în luna noiembrie în timpul unei reuniuni organizate de Departamentul pentru afaceri etnice şi religioase al Comitetului Naţional. Discuţiile au avut loc în cadrul Conferinţei Consultative Politice Populare Chineze, la care au participat un grup de 16 experţi, credincioşi şi reprezentanţi ai diferitelor religii. 
 
Wang Yang, preşedintele conferinţei, a subliniat că autorităţile religioase trebuie să urmeze instrucţiunile preşedintelui Xi şi să interpreteze ideologiile diferitelor religii în conformitate cu „valorile de bază ale socialismului” şi „cerinţele epocii”. El a cerut oficialilor să construiască „un sistem religios cu caracteristici chineze”, care să împiedice „gândurile extreme” şi „ideile eretice” să erodeze ţara.
 
Întâlnirea din noiembrie a avut loc deoarece China s-a confruntat cu critici globale pentru politica sa religioasă. Mai mulţi experţi şi activişti ONU au susţinut că cel puţin un milion de uiguri etnici şi alţi musulmani sunt reţinuţi în centrele de detenţie din regiune. Foştii deţinuţi au susţinut că musulmanii au fost obligaţi să mănânce carne de porc şi să vorbească mandarina. După ce a negat iniţial existenţa taberelor respective, China a recunoscut că a deschis „centre de învăţământ profesional” în Xinjiang, care vizează prevenirea extremismului prin predarea limbii şi valorilor mandarine.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici