Dolores, soţia actorului de comedie Bob Hope, a murit la vârsta de 102 ani

Dolores Hope, soţia actorului de comedie Bob Hope, decedat în anul 2003, a murit, luni, din cauze naturale, la vârsta de 102 ani, a anunţat un purtător de cuvânt al familiei.

300 afișări
Imaginea articolului Dolores, soţia actorului de comedie Bob Hope, a murit la vârsta de 102 ani

Dolores Hope (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dolores Hope, care a renunţat la cariera ei de cântăreaţă după ce s-a căsătorit, a murit în reşedinţa ei din cartierul Toluka Lake din Los Angeles. Bob Hope, actorul cu care a fost căsătorită timp de aproape 70 de ani, a murit în iulie 2003, la vârsta de 100 de ani.

Dolores Hope avea o carieră de cântăreaţă la New York, înainte de a-l întâlni pe Bob Hope şi de a se căsători cu el. Împreună, s-au mutat la Los Angeles, pentru ca Bob să îşi continue cariera din film şi televiziune.

Cuplul a avut patru copii, iar Dolores îl însoţea adeseori pe Bob Hope în numeroasele turnee pe care acesta le făcea pentru a distra trupele americane din străinătate.

La vârsta de 83 de ani, Dolores şi-a reluat cariera de cântăreaţă, înregistrând mai multe albume şi cântând cu Rosemary Clooney, o renumită cântăreaţă de muzică pop şi jazz, mătuşa actorului George Clooney. Dolores a susţinut ultimul ei concert pentru a distra trupele americane, la vârsta de 84 de ani, în timpul războiului din Golf, când a cântat "White Christmas" din spatele unui camion, parcat în deşertul saudit.

Bob Hope a fost unul dintre cei mai îndrăgiţi actori de comedie din secolul al XX-lea. Şi-a început cariera jucând în spectacole de vodevil, a lucrat în radio, a jucat în multe lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt acele "road film" în care a apărut alături de Bing Crosby, iar în ultimii săi ani de viaţă a apărut în numeroase emisiuni speciale de televiziune. Hope vorbea adeseori despre mariajul său cu Dolores în talk show-urile de televiziune la care participa.

La fel ca soţul ei, Dolores Hope era pasionată de golf şi a primit numeroase premii pentru acţiunile umanitare la care a participat, în special pentru susţinea fundaţiilor care îi ajută pe oamenii săraci.

Dolores şi Bob Hope au avut doi copii, trei nepoţi şi un strănepot. Dolores va fi înmormântată lângă soţul ei, la cimitirul Bob Hope Memorial Garden din San Fernando Mission, în apropiere de Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici