Fiul lui Muhammad Ali, REŢINUT şi INTEROGAT de autorităţile pentru Imigraţie, pe un aeroport din SUA. Întrebarea pe care i-au pus-o oficialităţile depăşeşte orice închipuire

Fiul lui Muhammad Ali plănuieşte să dea în judecată autorităţile vamale din SUA după ce a fost reţinut şi interogat timp de două ore într-un un aeroport din statul american Florida, relatează Huffington Post.

10606 afișări
Imaginea articolului Fiul lui Muhammad Ali, REŢINUT şi INTEROGAT de autorităţile pentru Imigraţie, pe un aeroport din SUA. Întrebarea pe care i-au pus-o oficialităţile depăşeşte orice închipuire

Fiul lui Muhammad Ali, REŢINUT şi INTEROGAT de autorităţile pentru Imigraţie, pe un aeroport din SUA. Întrebarea pe care i-au pus-o oficialităţile depăşeşte orice închipuire

Fiului regretatului campion de box, Muhammad Ali, a fost reţinut de către autorităţile aeroportuare din Florida în februarie şi interogat în privinţa orientării sale religioase, a devăluit un prieten de familie al acestuia.

Muhammad Ali Jr.  este cetăţean american şi nu are cazier.

Muhammad Ali Jr., în vârstă de 44 de ani, se întorcea din Jamaica în SUA alături de mama sa,  Khalilah Ali, pe 7 februarie, când a fost luat deoparte de autorităţile de imigraţie din SUA la Aeroportul Internaţional Fort Lauderdale-Hollywood International.

Acesta pretinde că mamei sale i s-a permit să treacă de autorităţile vamale fără niciun fel de problemă, dar că el a fost găzduit într-o cameră şi interogal, în timp ce Khalilah Ali, mama sa şi prima soţie a regretatului campion la box, nu avea nici cea mai mică idee unde a fost dus acesta.

Purtătorul de cuvânt al lui Muhammad Ali Jr., Chris Mancini, a declarat că el a fost întrebat de două ori dacă era musulman, iar autorităţile aeroportuare au dorit să afle mai multe detalii despre numele său.

 

 

 

Ali Jr. cumpăneşte la această oră dacă va da în judecată Departamentul Trezoreriei SUA şi Departamentul pentru Securitate Internă din cauza acestui incident, fiind convins că a fost victima unei verifică rasiale şi a discriminării.

Întâlnirea cu poliţiştii patrulei de frontieră are loc la patru zile după ceun judecător federal a amânat controversata interdicţie a preşedintelui SUA Donald Trump privind imigranţii. Liderul de la Casa Albă a încercat să le interzică tuturor imigranţilor din şapte state majoritar musulmane accesul în SUA, ca parte a unui decret emis la câteva zile de la depunerea jurământului de preşedinte.

Presedintele Donald Trump a interzis intrarea refugiatilor sirieni in SUA pe termen nelimitat si a suspendat primirea, in general, de refugiati in SUA timp de patru luni.

Ordinul semnat de preşedintele SUA este considerat a fi îndreptat împotriva musulmanilor precum şi o măsură descriminatorie.

Legendarul pugilist Muhammad Ali a încetat din viaţă pe 4 iunie 2016  la vârsta de 74 de ani. El s-a retras din activitate în 1981, având un palmares incredibil: 56 de victorii şi doar cinci înfrângeri. În ultimii ani, Ali a stat departe de viaţa publică.

Ali s-a născut în Louisville, Kentucky, cu numele de Cassius Clay, în ianuarie 1942 şi a început să boxeze la ca amator la vârsta de 12 ani, iar în 1964 a devenit campion la categoria grea, după un meci în care l-a făcut knockout pe Sonny Liston. A fost anul în care s-a convertit la Islam şi şi-a schimbat şi numele.

Cariera lui Ali a fost întreruptă pentru 3 ani şi jumătate pentru că a refuzat să se înroleze în armata Statelor Unite şi să participe la războiul din Vietnam.

Muhammad Ali a fost unul dintre cei mai înverşunaţi luptători împotriva rasismului şi nu de puţine ori a ieşit public pentru a condamna actele de rasism din Statele Unite.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici