Google coboară în adâncul oceanelor

Google a lansat, luni, în prezenţa fostului vicepreşedinte american Al Gore, serviciul Ocean in Google Earth, care le permite utilizatorilor să exploreze virtual adâncurile oceanelor.

459 afișări
Imaginea articolului Google coboară în adâncul oceanelor

Google coboară în adâncul oceanelor

Serviciul Ocean in Google Earth le permite utilizatorilor să exploreze virtual lumea din adâncurile oceanelor, pe care o pot vedea prin intermediul imaginilor 3D, ei având şi posibilitatea de a accesa conţinuturi informative realizate de oceanografi.

La aproape patru ani după lansarea Google Earth, aplicaţie care le permite utilizatorilor să vadă oraşe din întreaga lume, iar apoi să exploreze galaxii din univers, noua aplicaţie permite explorarea a zeci de kilometri din adâncul oceanelor.

Ocean in Google Earth a fost lansat la San Francisco Academy of Sciences, luni, în prezenţa fostului vicepreşedinte american Al Gore, a oceanografului Sylvia Earle şi a oficialilor Google.

"Folosind această versiune a Google Earth putem explora oceanele lumii, care acoperă aproape trei sferturi din planetă şi putem descoperi noi minuni", a declarat Gore, laureat al Premiului Nobel pentru lupta sa împotriva schimbărilor climatice.

Gore a precizat că, prin intermediul noii aplicaţii Google, oamenii pot observa, de asemenea, cum părţi ale planetei s-au modificat în timp din cauza intervenţiei umane. "Este un instrument educaţional foarte puternic. Sper că oameni din toată lume vor folosi Google Earth pentru a conştientiza criza în care se află mediul", a mai precizat Gore.

Google Earth le permite internauţilor să acceseze informaţii despre diverse creaturi care vieţuiesc în adâncul oceanelor şi să vadă diverse videoclipuri despre viaţa acestora. Utilizatorii pot, de asemenea, să aleagă să înoate virtual în ocean ca şi cum ar fi rechini, delfini sau broaşte ţestoase. Totodată, ei pot urmări diverse animale din ocean şi pot vedea modul în care îşi manifestă diverse funcţii.

Lansarea serviciului Ocean in Google Earth a fost inspirată parţial de o remarcă făcută de oceanograful Sylvia Earle şi adresată directorului Google Maps and Earth, John Hanke.

Prezentă la un eveniment organizat de Google, Earle a lăudat serviciul de hărţi realizat de Google, sugerând totuşi să fie numit "Google Dirt / Google Gunoi", deoarece ignoră faptul că 71% din suprafaţa planetei este acoperită de ape.

Invitată la lansarea serviciului Ocean in Google Earth, Earle a spus că este un vis devenit realitate. "Ei au comprimat ceea ce mie mi-a luat 50 de ani ca să înţeleg - lumea este albastră. Oamenii vorbesc despre curentul verde, dar nu ar fi existat verde, dacă nu ar fi existat şi albastru", a spus ea.

"Oceanele acoperă peste 70% din suprafaţa planetei, dar numai foarte puţin din acest spaţiu a fost explorat", a declarat Florence Diss, şeful departamentului de parteneriate geografice al Google, referindu-se la faptul că omaneii au examinat doar 5% din totalul oceanului planetar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici