Jocurile video, benefice în terapia pentru ADHD

O nouă formă de terapie promite să trateze Tulburarea hiperactivă cu deficit de atenţie, cunoscută şi sub numele de ADHD, relatează ABC News.

432 afișări
Imaginea articolului Jocurile video, benefice în terapia pentru ADHD

Jocurile video o posibilă terapie pentru ADHD

Un studiul a testat dacă jocurile video sporesc atenţia, iar rezultatele au confirmat acest lucru.

„Tratamentul cu jocuri video nu este încă o alternativă la tratamentul actual, dar este promiţător”,a spus Scott Kollins profesor la Universitatea din Duke.

Simtome ale ADHD include dificultăţi în menţinerea atenţiei, dar şi acţiuni impulsive.

Aproximativ 4,4% din oameni superă de ADHD în SUA şi 3,4% la nivel global. Între 8% şi 12% din copiii din clasele 1-8 au ADHD, fiind mai comun la băieţi decât la fete.

Tratamentul iniţial este bazat pe medicamente, însă de success au fost şi tratamente bazate pe terapie cognitiv-comportamentală,  ce învaţă copiii cum să gândescă sau să se comporte în anumite situaţi.

În timp ce medicamentele şi terapia comportamentului sunt eficiente, Kollins şi colegii săi au punctat faptul că nu toată lumea are acces la aceste tratamente.

Cercetătorii au dezvoltat un joc ce are ca scop îmbunătăţirea atenţiei copiilor prin crearea a mai multor cerinţe simultan( multitasking) adaptate la aptitudinile fiecărui copil. În studiu au participat 350 de copii cu vărste între 8 şi 12 ani ce aveau ADHD şi nu urmau un tratament bazat pe medicamete. Aceştia au fost împărţiţi în două grupe. Prima grupă a jucat noul joc, iar a doua grupă nu a jucat. Rezultatele după 4 săptămâni au arătat că grupa ce a utilizat jocul  tip multitasking a avut rezultate mult mai bune.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici