John Malkovich: "În relaţii am avut o personalitate de dependent"

Actorul, producătorul şi regizorul John Malkovich vorbeşte candid cu cei de la The Guardian despre dependenţă, succes, falimentele lui Trump şi proiectul insolit la care lucrează alături de regizorul Robert Rodriguez: un film intitulat "100 Years", care va fi lansat abia peste un secol.

619 afișări
Imaginea articolului John Malkovich: "În relaţii am avut o personalitate de dependent"

John Malkovich: "În relaţii am avut o personalitate de dependent" (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

John Malkovich a jucat în peste 90 de filme iar în curând îşi va face debutul regizoral "londonez" cu piesa de teatru "Good Canary", semnată de Zach Helm - o piesă despre succes, secrete şi dependenţă. A regizat piesa în Mexic şi Franţa, unde a câştigat premiul Molière pentru regie şi design.

"Good Canary" explorează dependenţa, despre care Malkovich spune că a suferit, mai ales în relaţii.

"În relaţii am avut o personalitate de dependent. Şi fumam. Niciodată droguri - asta nu mă atrăgea ca dependent. Cu băutul am început destul de târziu, pe când aveam 30 de ani. Dacă nu aş fi fost atent, puteam să am o problemă mare acum".

Întrebat despre succes şi cele aproape 100 de filme în care a interpretat roluri memorabile, John spune simplu că nu s-ar uita niciodată înapoi.

"Nu sunt genul de persoană care se uită în oglina retrovizoare. Merg doar înainte. Am lucrat cu nişte oameni extraordinari. Unii dintre ei nici nu mai sunt pe pământ. Asta mă face trist, dar tototdată mai recunoscător".

Revenind la prezent, John Malkovich şi regizorul Robert Rodriguez au terminat munca la filmul intitulat "100 Years", care va fi lansat abia peste un secol, în 2115. Totuşi, conţinutul filmului este unul secret, iar John îşi păstrează discreţia.

"Directorii de la Cognac Louis XIII m-au abordat cu această idee fantastică, de a face un film care să nu fie văzut timp de 100 de ani. L-am scris şi, din fericire, a fost regizat de Robert Rodriguez. Filmul zace acum într-un seif în sediul Cognac. Avem şi bilete pe care le vom oferi nepoţilor noştri".

Ce părere are Malkovich despre candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din Statele Unite?

"Se spune că va face America măreaţă din nou, dar am înţeles că a trecut prin patru falimente. Eu sunt actor şi nu am trecut prin niciun faliment. Mi-am pierdut fiecare bănuţ câştigat cu Bernie Madoff, dar nu am declarat faliment".

"În 1972 am lucrat în campania lui George McGovern. Într-o noapte m-a sunat tata şi mi-a spus: ”Este bine că ai lucrat în campanie. Îmi pare rău că a ieşit aşa prost”, la care i-am răspuns: ”Am terminat, tată”. De atunci, nu am mai votat niciodată", a mărturisit actorul.

"Găsesc ideologiile ca fiind problematice - orbesc oamenii. Americanii aleg pe cineva despre care cred că este o persoană bună. Persoana aleasă nu este niciodată bună, aşa că americanii ajung să o urască. Am de ales între două mari partide corupte. Toată chestia asta cu New York-ul nu funcţionează pentru mine. Majoritatea lucrurilor nu merg. Nu mai cred în asta", a conchis actorul.

John Malkovich, născut în 1953, este actor, producător şi regizor şi a apărut în ultimele trei decenii pe afişele a peste 70 de lungmetraje. A fost de două ori nominalizat la premiul Oscar, pentru rolurile din "Locuri în inimă/ Places in the Heart" (1984) şi "În bătaia puştii/ In the Line of Fire" (1993). Printre filmele în care a jucat se numără "Moartea unui comis-voiajor" (1985), "Menajeria de sticlă" (1987), "Imperiul soarelui" (1987), "Oameni şi şoareci" (1992), "Avionul condamnaţilor" (1997), "În pielea lui John Malkovich" (1999), "Libertinul" (2005), "Viaţa lui Gustav Klimt" (2006), "Citeşte şi arde" (2008), dar şi filmele din franciza "Greu de pensionat/ Red" (2010).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici