MDMA şi ciupercile magice, legalizate în scop medicinal în Australia

Australia a devenit prima ţară din lume care a legalizat utilizarea psihedelicelor pentru tratarea unor afecţiuni psihice.

577 afișări
Imaginea articolului MDMA şi ciupercile magice, legalizate în scop medicinal în Australia

MDMA şi ciupercile magice, legalizate în scop medicinal în Australia

Psihiatrii autorizaţi pot prescrie acum MDMA celor care suferă de stres post-traumatic şi ciuperci magice pentru unele tipuri de depresie.
 
MDMA - cunoscut şi sub numele de ecstasy - este un drog sintetic care acţionează ca un halucinogen. Acesta creşte nivelul de energie al consumatorului, experienţele senzoriale şi distorsionează simţul timpului.
 
Ciupercile magice, care cresc în mod natural, au, de asemenea, efecte halucinogene datorită compusului activ psilocibină.
 
În timp ce Australia este prima ţară din lume care a reglementat drogurile ca medicamente, în SUA, Canada şi Israel se desfăşoară, de asemenea, teste clinice, relatează BBC.
 
Conform noilor reglementări, care au devenit oficiale în Australia la 1 iulie, psihiatrii autorizaţi pot prescrie MDMA pentru tulburarea de stres posttraumatic (PTSD) şi psilocibină pentru depresia care a rezistat altor tratamente.
 
Utilizarea psihedelicelor ar fi monitorizată cu atenţie, a declarat Dr. Mike Musker, cercetător în domeniul sănătăţii mintale la Universitatea din Australia de Sud.
 
Descriind această măsură ca fiind o "schimbare de joc", el a declarat pentru agenţia de presă AFP că, în cazul MDMA, de exemplu, pacientul ar urma probabil trei tratamente pe parcursul a cinci până la opt săptămâni. Fiecare tratament ar dura aproximativ opt ore, iar terapeutul ar sta cu pacientul tot timpul.
 
Totuşi, pacienţii nu trebuie să se aştepte la o vindecare miraculoasă.
 
"Am citit despre poveşti în care oamenii au avut ceea ce se numeşte "bad trip" sau, de fapt, au retrăit traumele suferite, aşa că trebuie să fim foarte precauţi", a declarat Dr. Musker.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici