Michael Jackson lua pastile pentru a putea dormi

Michael Jackson nu a putut să doarmă în noaptea care a precedat moartea sa, potrivit autorităţilor care au găsitîn camera starului un flacon cu pastile folosite în cazul insomniei, informează tmz.com.

366 afișări
Imaginea articolului Michael Jackson lua pastile pentru a putea dormi

Michael Jackson lua pastile pentru a putea dormi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Flaconul găsit în camera lui Michael Jackson nu are etichetă şi conţine 13 tablete, conform tmz.com. Fiecare tabletă este o combinaţie între efedrină, cafeină şi aspirină. Comercializarea efedrinei, care este un stimulent pentru pierderea greutăţii, este interzisă în SUA deoarece au fost înregistrate plângeri potrivit cărora efedrina ar fi cauzat atacuri cerebrale sau chiar moartea.

Fiecare pastilă conţine 25 mg de efedrină, 200 mg de cafeină şi 80 mg de aspirină. Cafeina care se găseşte într-o pastilă este echivalentul a aproximativ şase cutii de coca cola. O companie care comercializează substanţa a avertizat că folosirea acesteia după-masa ar putea cauza insomnie.

Conform testelor toxicologice, în urina lui Michael Jackson a fost depistată efedrină.

Michael Jackson a încetat din viaţă pe 25 iunie 2009, în Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente.

Institutul de Medicină Legală din Los Angeles a stabilit că moartea lui Michael Jackson a fost provocată de o supradoză de propofol, un anestezic puternic, în combinaţie cu alte două sedative, administrate starului pentru a-l ajuta să adoarmă. Propofolul, comercializat în stare lichidă, trebuie administrat doar în spitale şi sub stricta supraveghere a medicilor anestezişti. Pacienţii necesită monitorizare permanentă, deoarece acest medicament produce o încetinire a respiraţiei, o scădere a ritmului cardiac şi coboară tensiunea arterială, această combinaţie de factori fiind, în anumite cazuri, fatală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici