Mickey Mouse a rămas fără voce

Mickey Mouse a rămas fără voce, după ce actorul care l-a făcut să vorbească pe personajul Disney timp de 32 de ani a decedat, la vârsta de 62 de ani, informează BBC News Online.

409 afișări
Imaginea articolului Mickey Mouse a rămas fără voce

Mickey Mouse a rămas fără voce (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Wayne Allwine, care a devenit cunoscut lumii ca voce a lui Mickey Mouse, a lucrat pentru The Walt Disney Co începând din 1966, în cadrul departamentului de sortare a corespondenţei. Ulterior, în 1977, el a fost selectat pentru a da voce faimosului şoarece animat.

Potrivit Walt Disney Co, Allwine a murit ca urmare a complicaţiilor provocate de diabet, alături de el fiind în ultimele momente soţia, actriţa care i-a dat voce, de-a lungul timpului, lui Minnie Mouse.

Vocea lui Allwine poate fi, însă, în continuare auzită în parcurile tematice Disney din întreaga lume. Allwine a fost cel care l-a făcut să vorbească pe Mickey în episoadele animate "Mickey's Christmas Carol" şi "Who Framed Roger Rabbit".

"Trebuie să îl iubeşti pe acest personaj cât timp îl ai, pentru că nu va fi al tău întotdeauna", spunea Wayne Allwine, referindu-se la Mickey Mouse.

Wayne Allwine a câştigat un premiu Emmy în 1986, pentru banda sonoră a seriei NBC "Amazing Stories". El a fost cea de-a treia persoană care i-a împrumutat vocea lui Mickey Mouse, după Jimmy MacDonald şi însuşi Walt Disney.

"Mickey este o vedetă adevărată", a spus Allwine la un moment dat despre personajul căruia i-a împrumutat vocea.

El a fost lăudat pentru activitatea sa de şefii de la Walt Disney, Roy Disney - director la The Walt Disney Co - spunând că actorul i-a dat lui Mickey Mouse "o inimă şi un suflet".

Potrivit site-ului Disney, Mickey Mouse este cel mai faimos personaj animat al companiei. El a debutat în "Steamboat Willie", la Colony Theatre din New York, pe 18 noiembrie 1928. El a fost vedeta a peste 120 de benzi de desene animate diferite şi a apărut şi în show-ul de televiziune "The Mickey Mouse Club" din anii 1950.

Desenele originale în care era prezentat Mickey Mouse utilizau cercuri pentru capul, corpul şi urechile sale. Anul 1939 şi desenul animat "The Pointer" au adus o actualizare a designului personajului, mai îndrăzneaţă, corpul fiind mai bine desenat, iar ochii având pupile care le măreau expresivitatea. Ulterior, în anii 1940, specialiştii în animaţie au adăugat un element de perspectivă urechilor lui Mickey, ceea ce a condus la crearea unui efect tridimensional. Această schimbare nu a durat prea mult, iar versiunea din prezent a lui Mickey Mouse arată aproape la fel ca cea din zilele sale de debut, cu excepţia unor schimbări de ţinută.

În afară de ecranele de cinema sau televiziune, Mickey Mouse a fost prezent, de-a lungul timpului, şi pe numeroase obiecte promoţionale. El este, în prezent, şi deţinătorul titlului de Chief Greeter la parcurile tematice Disney.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici