Opt vedete arestate pentru că susţin o cauză

Mai multe vedete au fost arestate de-a lungul timpului ca urmare a luptei pe care o duc pentru o cauză în care cred.

1346 afișări
Imaginea articolului Opt vedete arestate pentru că susţin o cauză

Opt vedete arestate pentru că susţin o cauză (Imagine: Shuttersrtock)

George Clooney a fost arestat, vineri, la Washington, în timp ce manifesta în faţa ambasadei Sudanului, unde protesta faţă de crimele de război comise, în opinia sa, de administraţia de la Khartoum în partea de sud a acestei ţări. Clooney a fost eliberat după câteva ore, după ce a plătit o cauţiune de 100 de dolari.

Actriţa Daryl Hannah a fost arestată în august 2011, în timpul unui protest organizat de ecologiştii americani, în faţa Casei Albe din Washington, faţă de un proiect ce prevede construcţia unei conducte de petrol, în valoare de 7 miliarde de dolari.

Daryl Hannah a mai fost arestată în iunie 2009 de poliţia din statul american West Virginia, în timp ce participa la un protest organizat faţă de exploatările miniere în aer liber din localitatea Naoma.

În 2006, Daryl Hannah a fost arestată împreună cu alte 16 persoane pentru că protesta faţă de posibilitatea transformării South Central Urban Garden din Los Angeles în depozit. Actriţa americană şi alţi 25 de imigranţi şi suporteri ecologişti militau pentru a salva de la distrugere parcul, care se întinde pe o suprafaţă de 5,6 hectare. Parcul din Los Angeles este întreţinut de 350 de fermieri, mulţi dintre ei imigranţi, care cultivă aici legume şi fructe, încă din anul 1992.

Martin Sheen, în vârstă de 71 de ani, a fost arestat de peste 60 de ori pentru că a protestat pentru a susţine drepturile omului sau protecţia mediului. Actorul a fost arestat pentru prima dată în 1986, informează ABC News.

Susan Sarandon, actriţă câştigătoare a premiului Oscar, a fost arestată în trecut sub acuzaţii de nerespectare a ordinii publice. În perioada liceului a fost arestată pentru că a protestat faţă de războiul din Vietnam, iar cel mai recent, vedeta s-a alăturat protestatarilor din cadrul mişcării Occupy Wall Street, dar nu a fost arestată.

Lucy Lawless, vedeta din "Xena, prinţesa războinică", a fost arestată în luna februarie în Noua Zeelandă, alături de alţi cinci activişti ai Greenpeace, şi urmează să apară în faţa unui tribunal pe 20 martie.

Danny Glover a fost arestat în 2010, alături de alţi 11 oameni, după ce a participat la un protest masiv la sediul Sodexo, faţă de salariile mici oferite angajaţilor. Toţi cei 12 au fost eliberaţi după încheierea protestului.

Actorul Woody Harrelson, un cunoscut activist pentru mediu, a fost arestat în 1996 după ce, alături de alţi nouă oameni, a escaladat podul Golden Gate din San Francisco pentru a cere Guvernului să protejeze o pădure.

James Cromwell, care a jucat în "Babe", a fost arestat în 2001 în timpul unui protest pentru drepturile animalelor. Actorul a fost eliberat după cinci ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici