Paul Gilbert: Îmi place muzica şi-atât

Paul Gilbert, unul dintre cei mai mari chitarişti ai lumii, vine, vineri, la Bucureşti, pentru un concert de club în care-şi va promova ultimul album, şi, aşa cum afirmă într-un interviu acordat MEDIAFAX, aşteaptă să vadă şi în România publicul minunat de care a avut mereu parte.

27 afișări
Imaginea articolului Paul Gilbert: Îmi place muzica şi-atât

Paul Gilbert: Îmi place muzica şi-atât (Imagine: paulgilbert.com)

R: Ce aşteptări aveţi de la publicul bucureştean?

P.G.: Publicul care vine la spectacolele mele e întotdeauna unul minunat. Sunt o grămadă de muzicieni în sală şi mie îmi place asta, pentru că e clar că muzica e importantă pentru ei, iar ei vin şi ascultă atent. Îmi place să cânt în cluburi, de-a lungul acestui turneu vor mai fi concerte în cluburi. Muzica mea e binevenită în club pentru că, deşi vorbim de cântat la chitară într-un mod complicat şi tehnic, este, totuşi, rock'n'roll tare de tot, iar această muzică sună întotdeauna bine într-un club.

R: Unii comentatori vorbesc despre o identitate dublă a lui Paul Gilbert, referindu-se la super-starul care aţi fost în perioada "Mr. Big", pe de-o parte, iar pe de alta la excelentul muzician, la instrumentistul mai nou prea puţin cunoscut, care se implică în tot felul de proiecte de nişă, care participă la tot soiul de workshop-uri, care predă chitara, care cântă în cluburi, preferându-le marilor arene. Cine este, de fapt, Paul Gilbert?

P.G.: Pun suflet în toate proiectele la care particip şi îmi plac toate, atât proiectele solo mai recente, cât şi Racer X sau faimosul Mr. Big. Sunt mândru de toate, în egală măsură, şi am făcut eforturi uriaşe pentru realizarea fiecăruia dintre ele. Îmi plac toate. Despre Mr. Big pot spune multe şi afirm clar că Mr. Big nu a fost, după cum spun unii, o fabrică de bani. Am pus mult suflet acolo... Alături de colegii din Mr. Big am fost staruri doar datorită publicului, nu pentru că ne-am fi programat noi să devenim asta. Star rock este ceva ce devii datorită publicului.

Suntem cu toţii muzicieni, iubim muzica şi ne place la culme să ne cântăm piesele pe scenă. Cu Mr. Big am fost foarte norocos, am avut o reacţie foarte bună din partea publicului, am avut un hit care a fost în vârful topurilor mult timp, am avut un turneu mondial şi am cântat în arene uriaşe, în faţa a zeci de mii de oameni. A fost o perioadă fantastică.

Între ceea ce fac acum şi a fi vedetă nu pot spune că este o mare diferenţă. Îmi place muzica şi-atât. Totuşi, atunci când locuiam în Japonia, apăream des la televizor şi era interesant, pentru că oamenii mă ştiau ca pe o celebritate. Însă au fost momente când am simţit că nu acela era locul meu, pentru că îmi doream cât mai multă muzică în viaţa mea, aşa că acum, când fac ceea ce fac, când cânt în fiecare seară, în turneu, mă simt perfect. Chiar îmi place asta.

R: Alături de Mr. Big aţi fost în ceea ce se numeşte "heavy rotation". Muzica dumneavoastră era pe toate posturile de radio, pe posturile de televiziune... Cum vedeţi muzica pe care acestea o difuzează astăzi, comparativ cu ce era atunci, să zicem, MTV-ul? Cum o vedeţi din punct de vedere al realizării, din punct de vedere tehnic, al cunoştinţelor muzicale?

P.G.: Nu sunt aşa mare expert încât să fac asemenea aprecieri, aşa că prefer să nu vorbesc despre asta. Vă pot spune, însă, că ceva ce-mi place acum este Youtube, în loc de MTV.

Youtube a fost minunat pentru mine, pentru că m-a ajutat să-mi promovez muzica. O grămadă de oameni m-au descoperit cu ajutorul acestuia. Am aşa de multe clipuri pe Youtube şi, culmea, nu am făcut nimic pentru asta. Oamenii postează acolo înregistrări din concerte, pun tot felul de lucruri interesante pe acel site. Este amuzant pentru mine, pentru că oamenii vin la mine la concert cu camere video şi mă bucur că înregistrează spectacolul şi apoi postează cele mai interesante momente pe Youtube.

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici