Paul Gilbert: Îmi place muzica şi-atât

Paul Gilbert, unul dintre cei mai mari chitarişti ai lumii, vine, vineri, la Bucureşti, pentru un concert de club în care-şi va promova ultimul album, şi, aşa cum afirmă într-un interviu acordat MEDIAFAX, aşteaptă să vadă şi în România publicul minunat de care a avut mereu parte.

27 afișări
Imaginea articolului Paul Gilbert: Îmi place muzica şi-atât

Paul Gilbert: Îmi place muzica şi-atât (Imagine: paulgilbert.com)

R: Aţi cântat cu mulţi mari muzicieni, şi am să numesc câţiva: Mike Portnoy, Billy Sheehan, Neal Morse, Matt Bisonette sau Dave LaRue, fără a mai aminti de chitarişti precum Joe Satriani sau John Petrucci, alături de care aţi cântat în turnee precum G3. Sunt nişte muzicieni excepţionali. Cum este să cânţi alături de ei, cum este lumea în care muzicienii de această talie se învârt?

P.G. Păi, să-i luăm pe rând. Primul pe care l-aţi numit a fost Mike Portnoy. Pe Mike îl cunosc, pentru că am făcut multe concerte-tribut împreună. Mike este nu numai un excelent instrumentist, ci şi un foarte bun organizator. A organizat trupele pentru acele proiecte, a gândit playlist-ul şi a avut grijă de tot. A fost foarte comod pentru mine să mă alătur lui în acele proiecte, un lux aş putea spune, pentru că eu sunt cel care, de obicei, se ocupa de toate astea. A fost minunat. Mă duceam la concert şi doar cântam la chitară, fără să fac nimic altceva, fără să mă gândesc la nimic altceva.

Aşa că îţi mulţumesc, Mike, pentru că ai pus totul la punct! (râde) Următorul?

R: Billy Sheehan...

P.G.: Billy este incredibil, este într-adevăr unic. Nimeni nu sună ca el, are sunetul lui propriu, personal, inconfundabil. A avut o influenţă extrem de mare asupra mea, ca muzician, în special în adolescenţa mea. Nu am văzut pe nimeni care să cânte la bas atât de bine, astfel că în acei ani mă furişam în cluburi ca să-l văd cântând.

Apoi, Billy a devenit celebru alături de David Lee Roth şi, ulterior, am ajuns să cântăm împreună în Mr. Big, aşa că a fost o ocazie excepţională pentru mine să cânt alături de unul dintre idolii mei. Este o mare onoare pentru mine să fi cântat alături de Sheehan, un mare muzician, un mare basist şi un om minunat.

R: Cu următorul din cei amintiţi împărţiţi o pasiune uriaşă pentru Beatles. Este vorba de Neal Morse.

P.G.: Nu-l cunosc pe Neal atât de bine, am cântat doar în câteva spectacole împreună, dar sunt îndrăgostit de muzica pe care a făcut-o alături de Spock's Beard. Este unul din motivele pentru care mi-am dorit să cânt cu el în acel proiect-tribut The Beatles.

Voiam să-l cunosc! Pentru mine a fost o onoare să cânt alături de el, pentru că este un muzician atât de bun... O voce mare, un mare compozitor, ador ceea ce a făcut cu Spock's Beard şi, în plus, cântă minunat piesele Beatles.

Despre ultimii doi, basiştii Dave LaRue şi Matt Bisonette, nu vă pot spune, din păcate, prea multe. Nu-i cunosc atât de bine. Am cântat cu fiecare în câte un proiect: cu Matt Bisonette în Yellow Matter Custard, iar cu Dave la Rue în Hammer of the Gods. Amândoi sunt nişte instrumentişti excepţionali, ne-am înţeles foarte bine din punct de vedere muzical, ne-am simţit bine împreună, însă nu îi cunosc atât de bine, am petrecut doar câteva zile cu fiecare, aşa că nu am prea multe de povestit despre ei.

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici