Paul Gilbert: Îmi place muzica şi-atât

Paul Gilbert, unul dintre cei mai mari chitarişti ai lumii, vine, vineri, la Bucureşti, pentru un concert de club în care-şi va promova ultimul album, şi, aşa cum afirmă într-un interviu acordat MEDIAFAX, aşteaptă să vadă şi în România publicul minunat de care a avut mereu parte.

27 afișări
Imaginea articolului Paul Gilbert: Îmi place muzica şi-atât

Paul Gilbert: Îmi place muzica şi-atât (Imagine: paulgilbert.com)

R: Multe dintre cele mai de succes apariţii live ale dumneavoastră alături de majoritatea muzicienilor din această ligă s-au petrecut în Japonia. Ştiu că aveţi o pasiune pentru Japonia, că aţi locuit chiar un timp acolo. De unde vine ea? Cum aţi explica-o unui om care nu cunoaşte Japonia, n-a fost vreodată acolo şi nu ştie mare lucru despre cultura japoneză a zilelor noastre?

P.G.: Este o întrebare grea. Pasiunea mea pentru Japonia vine, în mod cert, din pasiunea Japoniei pentru mine. Aici vine partea mai grea: este o pasiune pentru mine pe care chiar nu ştiu cum să mi-o explic. Nu ştiu de unde vine pasiunea lor pentru mine, dar pot să vă spun că, la începuturile Mr. Big, trupa avea, în Japonia, un succes nebun. Mai mare decât oriunde altundeva în lume.

După ce am părăsit trupa, albumele mele solo au fost excelent primite în Japonia. Japonia a fost întotdeauna o ţară care m-a sprijinit extraordinar de mult, aşa că, pentru că ei au fost interesaţi de mine, am devenit şi eu, firesc, interesat de ei. Cât priveşte dragostea japonezilor pentru rock, pentru muzicienii ca noi, pentru rock-ul progresiv în special, iarăşi este ceva ce nu pot explica cu uşurinţă. V-aş spune doar că este firească.

Pentru mine, muzica rock este o muzică minunată şi cred că ar trebui să fie iubită peste tot. Este muzica mea preferată, aşa că răspund: Normal că este iubită, este cea mai frumoasă muzică!

(Interviu realizat de Ovidiu Vanghele, ovidiuv@mediafax.ro)

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici