Populaţia de nurcă europeană din Delta Dunării, protejată printr-un proiect european

  • Populaţia de nurcă europeană din România va fi protejată printr-un proiect derulat de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Proiectul în valoare de peste 40 de milioane de lei va fi finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).
  • Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, scopul proiectului este să salveze nurca europeană de la dispariţie.
236 afișări
Imaginea articolului Populaţia de nurcă europeană din Delta Dunării, protejată printr-un proiect european

Populaţia de nurcă europeană din Delta Dunării, protejată printr-un proiect european

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, scopul proiectului este să salveze nurca europeană de la dispariţie.

Acţiunile din cadrul proiectului se vor concentra pe crearea unor habitate pentru nurca europeană, prin supraînălţarea malurilor unor canale din zona centrală a Deltei Dunării şi prin construirea de canale pe insulele artificiale de pe braţul Sf. Gheorghe al Dunării. De asemenea, se urmăreşte revitalizarea ecologică a insulelor artificiale de pe Braţul Sf. Gheorghe, cunoaşterea stării de sănătate a nurcii europene din Delta Dunării şi evaluarea ameninţărilor cu care se confruntă această specie în România.

Proiectul „Asigurarea unui statut favorabil de conservare pentru salvarea de la extincţie a populaţiei de nurcă europeană – Mustela lutreola (specie de interes comunitar, critic periclitată) - din România ‐ SAVE E-MINK-RO (2017-2020)” este implementat de către ARBDD în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării.

Finanţarea va fi realizată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), Axa prioritară 4, iar valoarea totală a contractului de finanţare depăşeşte 40 de milioane de lei. Durata de implementare a proiectului este de 53 de luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici