Repararea turnului înclinat din Bologna va dura cel puţin 10 ani - primar

Lucrările de prevenire a prăbuşirii unui turn medieval înclinat în inima oraşului Bologna, din nordul Italiei, vor costa 20 de milioane de euro şi vor dura cel puţin 10 ani, a declarat miercuri primarul oraşului, citat de Reuters.

447 afișări
Imaginea articolului Repararea turnului înclinat din Bologna va dura cel puţin 10 ani -  primar

Garisenda, din secolul al XII-lea, este unul dintre cele două turnuri din Bologna, măsurând 48 de metri şi aflându-se alături de cel mai înalt Asinelli (97 de metri). Este un punct de reper foarte iubit, fiind menţionat în Divina Comedie a lui Dante Alighieri.

La fel ca şi mai faimosul Turn din Pisa, acesta s-a înclinat timp de secole, deoarece terenul pe care a fost construit a cedat la scurt timp după construcţie. Zona din jurul său a fost izolată luna trecută, din cauza îngrijorărilor tot mai mari ale experţilor cu privire la riscurile de prăbuşire.

„Cred că vom cheltui nu mai puţin de 20 de milioane de euro, poate mai mult” pentru a restaura şi consolida turnul, a declarat primarul Matteo Lepore într-o conferinţă de presă la primăria din Bologna, citat de agenţia de presă ANSA.

„Pentru Turnul din Pisa, a fost nevoie de 10 ani pentru intervenţie şi pentru proiectul (de restaurare). Nu avem niciun motiv să spunem că ne va lua mai puţin”, a adăugat el.

Agenţia de protecţie civilă din Italia a emis o alertă „galbenă” pentru zona din jurul celor două turnuri, ceea ce înseamnă că este sub supraveghere, dar se consideră că nu prezintă riscuri imediate pentru siguranţa oamenilor. Există două posibile niveluri de alertă mai ridicate, ”portocaliu” şi „roşu”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici