Robin Williams şi îndelungata sa luptă cu depresia şi dependenţa de droguri şi alcool - VIDEO

Robin Williams, actorul considerat genial atât pentru rolurile memorabile de comedie dar şi de dramă, cât şi pentru show-urile de stand-up comedy, nu s-a ferit niciodată să vorbească despre consumul de cocaină şi alcool şi despre lupta sa cu depresia.

2926 afișări
Imaginea articolului Robin Williams şi îndelungata sa luptă cu depresia şi dependenţa de droguri şi alcool - VIDEO

Robin Williams (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Williams, care a murit luni la 63 de ani, se internase într-un centru de terapie în urmă cu doar câteva săptămâni, dar lupta sa cu dependenţa de droguri a început acum mai bine de 30 de ani, scrie The Hollywood Reporter.

Consumul abuziv de cocaină şi alcool a început încă din anii '80, după ce rolul din serialul "Mork and Mindy" i-a deschis drumul spre celebritate.

Robin Williams era un om de familie în toate sensurile posibile, relatează cotidianul britanic The Independent. Naşterea fiului său, Zacchary, în 1983, din prima căsătorie cu Valerie Velardi, l-a convins să caute ajutor pentru abuzul de droguri şi alcool, pe care le folosea ca să intensifice felul în care interacţiona cu cei din jur şi în care îşi construia o carieră de succes în stand-up, televiziune şi film, carieră care nu dădea niciun semn de încetinire.

"Cocaina era pentru mine un loc unde să mă ascund. Cei mai mulţi devin hiperactivi pe cocaină. Pe mine mă încetinea", declara Williams în 1988 pentru revista People. "Uneori mă făcea paranoic şi impotent, dar de cele mai multe ori mă făcea retras. Şi eram atât de nebun pe vremea aia - munceam toată ziua şi petreceam aproape toată noaptea - aveam nevoie de o scuză ca să nu vorbesc. Aveam nevoie de momente liniştite şi foloseam cocaina ca să le obţin."

Prietenul şi colegul său John Belushi murise din cauza unei supradoze de droguri la doar câteva ore după ce Williams inhalase cocaină cu el la un hotel din Los Angeles.

"Tragedia cu Belushi a fost înfiorătoare", a spus atunci Williams pentru People. "Moartea sa a speriat un întreg grup de oameni din industria de divertisment. A provocat un mare exod din calea drogurilor. Iar în ceea ce mă privea pe mine, aveam un copil pe drum. Ştiam că nu pot fi tată şi să duc o astfel de viaţă".

Robin Williams folosea subiectul dependenţei de cocaină şi în numerele sale de stand-up live:

După aproape 20 de ani de abstinenţă, Williams s-a internat la reabilitare din cauza dependenţei de alcool în 2006. Din nou, fiul său Zak a jucat un rol esenţial în decizia actorului de a renunţa la dependenţă. "A fost vorba de un ultimatum. Sunt destul de sigur că dacă ar fi continuat să bea, nu ar mai fi astăzi în viaţă", a declarat atunci fiul lui Williams pentru The Times.

După două luni de tratament, Williams a vorbit, la emisiunea Good Morning America de la ABC News, despre bătălia pe care o duce cu drogurile. "Este aceeaşi voce care... stai la marginea unei prăpăstii, te uiţi în jos şi e o voce şoptită care spune: "Sări". Aceeaşi voce care spune "Doar o dată"...Iar ideea unei singure dăţi pentru cineva care nu are niciun pic de toleranţă la aşa ceva nu este posibilă".

În 2010-2011 situaţia părea să se îmbunătăţească pentru Robin Williams. O a treia căsătorie şi ameliorarea mai multor probleme de sănătate păreau să îi poată aduce din nou bucurie şi ajutor în lupta cu depresia.

Era, de asemenea, dornic să vorbească despre experienţa sa cu drogurile. Într-un interviu pentru The Guardian din septembrie 2010, actorul a preferat să descrie cât mai vivid stările prin care a trecut din cauza dependenţei decât să discute despre filmul său proaspăt lansat, "World's Greatest Dad" .

"Eram într-un orăşel (...) şi m-am gândit: băutura. M-am gândit doar: hei, poate băutura o să ajute. Pentru că mă simţeam sigur şi speriat. (...) M-am gândit că poate ajută. Dar a fost cel mai rău lucru din lume. Te simţi călduţ şi într-un fel minunat. Şi apoi, deodată, îţi dai seama că e o problemă şi că eşti izolat."

Întrebat dacă se simte fericit, Williams a răspuns atunci: "Aşa cred. Şi fără teama de a fi nefericit. Şi asta e ok. Şi după aceea poţi să îţi dai seama că totul e în regulă. Şi ăsta e secretul, ăsta e cadoul."

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici