Video A apărut câinele robot universal: Spot lucrează în spitale, în agricultură şi face muncă de birou

  • Spot este câinele robot care ar putea să ia cu uşurinţă locul unui agricultor, unui cioban şi chiar unui poliţist
  • Producătorul câinelui Spot a postat un clip cu robotul în timp ce păstoreşte o turmă de oi
  • Spot a fost instruit inclusiv să ajute la triajul pacienţilor cu COVID-19
230 afișări

O companie de robotică din Noua Zeelandă creează roboţi ce vor putea să înlocuiască uşor resursa umană.

Spot, câinele robot cu patru picioare din Bostin Dynamics, este cel mai util prieten al omului - ştie să lucreze în agricultură, să creeze hărţi în timp real şi chiar să păstorească oi.
 
Spot capătă zi de zi noi abilităţi, iar de curând compania l-a instruit să ajute la triajul pacienţilor cu COVID-19. Poate să lucreze la birou, să ţină uşa unui prieten, să transporte materiale şi e foarte util la supreveghere. De altfel, Poliţia din Massachusetts îl testează pe Spot ca un „dispozitiv mobil de observare de la distanţă”.
 
Spot este agil, poate merge pe teren accidentat şi poate transporta camere cu infraroşu. 
 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici