ŞTEFAN STAN ESTE "VOCEA ROMÂNIEI". Elevul lui Smiley a cucerit inimile românilor

Ştefan Stan a fost desemnat "Vocea României", în cadrul marii finale a show-ului, difuzată luni seară în direct la Pro TV, el câştigând şi marele premiu în valoare de 100.000 de euro, după ce a încântat publicul cu prestaţiile sale artistice.

12925 afișări
Imaginea articolului ŞTEFAN STAN ESTE "VOCEA ROMÂNIEI". Elevul lui Smiley a cucerit inimile românilor

ŞTEFAN STAN ESTE "VOCEA ROMÂNIEI". Elevul lui Smiley a cucerit inimile românilor

În cea de-a doua zi de Crăciun, luni, începând cu ora 20.30, show-ul "Vocea României", de la Pro TV, şi-a desemnat câştigătorul - Ştefan Stan.

Marea finală în care s-au luptat Ştefan Stan, Dragoş Chircu, Iuliana Puşchilă şi Cristian Sanda a avut toate ingredientele unui concert senzaţional. Elevii lui Smiley, Loredana, Horia Brenciu şi Marius Moga au cucerit scena şi s-au luptat să demonstreze publicului că merită titlul de "Vocea României".

După o finală incendiară în care cei patru finalişti s-au prezentat admirabil, în urma voturilor publicului, câştigătorul trofeului "Vocea României" şi al marelui premiu, în valoare de 100.000 de euro, a fost Ştefan Stan. El va avea pe piaţă un album lansat de Universal Music România.

Ceilalţi trei finalişti - Dragoş Chircu, Iuliana Puşchilă şi Cristian Sanda - vor beneficia şi ei de un single (piesă şi videoclip), lansate de asemenea de Universal Music România.

În cadrul marii finale a show-ului "Vocea României", care a durat circa patru ore, Ştefan Stan a încântat juriul şi publicul cu trei piese.

Ştefan Stan a interpretat singur piesa "My Way" a lui Frank Sinatra. Totodată, Ştefan Stan a cântat împreună cu Smiley piesa "(I Can't Get No) Satisfaction" a celor de la The Rolling Stones, iar împreună cu Andra - piesa "Vivo per lei" (Andrea Bocelli şi Laura Pausini).

ASCULTĂ AICI CUM AU CÂNTAT ÎMPREUNĂ ŞTEFAN ŞI ANDRA

"Reuşeşti să interpretezi piesele în felul tău, este cel mai mare lucru. Asta înseamnă că eşti un artist adevărat. Sunt mândru că faci parte din echipa mea", i-a spus antrenorul Smiley lui Ştefan Stan, după ce acesta din urmă a interpretat piesa "My Way".

Ştefan Stan are 34 de ani, este din Bucureşti şi la "Vocea României" a făcut parte din echipa lui Smiley. Ştefan Stan spune că a trăit o viaţă zbuciumată "până a descoperit muzica, apoi restul e poveste". A început să cânte de la 10 ani şi, deşi mama lui a cântat în tinereţe, niciunul dintre părinţii lui nu l-au susţinut în acest demers.

În copilărie, îi plăcea să cânte piesa "Enigmatici şi cuminţi", dar nu a studiat niciodată muzica, fiind nevoit să muncească de la vârsta de 16 ani pe şantier. Din cauza dificultăţilor materiale, Ştefan Stan a lucrat chiar şi într-o fabrică de aparate de aer condiţionat.

Într-un interviu acordat MEDIAFAX, în 24 decembrie, Ştefan Stan a declarat că "Vocea României" este primul concurs la care participă. "«Vocea României» a fost o experienţă care mi-a schimbat viaţa, asta e clar! Am învăţat foarte multe lucruri, atât la nivel profesional, cât şi uman, am cunoscut oameni, mi-am făcut prieteni şi am reuşit să fac primul pas pe un drum pe care vreau să merg de acum înainte: muzica! În plus, după primele apariţii în show, sunt foarte mulţi cei care mă opresc pe stradă să mă felicite", a mai spus el, precizând că din show-ul "Vocea României" a învăţat că trebuie să rămână acelaşi om simplu şi că trebuie să se dedice publicului dacă vrea să aibă succes în această carieră.

Totodată, Ştefan Stan a spus că, dacă o să câştige marele premiu (lucru care s-a întâmplat în cadrul marii finale de luni seară, n.r.), o mare parte din bani îi va dona Kassandrei Rotariu. "(...) o fetiţă care are mare nevoie de ajutor şi de a cărei poveste am auzit şi m-a impresionat încă dinainte de începerea acestui concurs. Cu o altă parte din bani aş face o prăjitură imensă din care să guste toţi cei care m-au susţinut, iar restul l-aş investi în cariera mea muzicală", a mai spus Ştefan Stan.

Pe de altă parte, în cadrul marii finale de la "Vocea României", finalistul Dragoş Chircu a interpretat singur piesa "When A Man Loves A Woman" a lui Michael Bolton. Totodată, Dragoş Chircu a cântat împreună cu Loredana piesa "Time To Say Goodbye/ Con Te Partiro" (Andrea Bocelli şi Sarah Brightman), iar împreună cu Pepe - piesa "Abrazame" a lui Julio Iglesias.

ASCULTĂ CUM A CÂNTAT DRAGOŞ ŞI LOREDANA "CON TE PARTIRO"

"Dragoş este cea mai incredibilă voce pe care am întâlnit-o vreodată", a spus Loredana, antrenoarea lui Dragoş Chircu. "Vocea lui este irezistibilă şi infailibilă", a mai spus Loredana despre Dragoş Chircu.

Dragoş Chircu are 29 de ani şi este din Bucureşti. A făcut parte din Corul de Copii Radio, este absolvent al Liceului de muzică "George Enescu", secţia Percuţie, iar în prezent este textier.

La rândul său, Iuliana Puşchilă a interpretat singură melodia "The Winner Takes It All" a trupei Abba. Totodată, ea a interpretat alături de Horia Brenciu melodia "Time of My Life" (Bill Medley şi Jennifer Warnes) şi, împreună cu Voltaj, o versiune adaptată vârstei sale - 16 ani - a piesei "Ca la 20 de ani".

DUETUL IULIANA-BRENCIU CU PIESA "TIME OF MY LIFE"

"Este cea mai muncitoare fată pe care eu am văzut-o în toată viaţa mea", a spus Horia Brenciu, antrenorul Iulianei Puşchilă.

Iuliana Puşchilă are 16 ani şi este din Mangalia. Iuliana s-a aflat în centrul atenţiei încă de când era la grădiniţă. La vârsta de 8 ani a început să meargă la Palatul Copiilor din Constanţa pentru a lua cursuri de canto. La scurt timp a fost numită solistă a corului, dar a fost nevoită să renunţe pentru că nu putea să ajungă foarte des. La 13 ani a început cursurile Şcolii Populare de Artă pe care a absolvit-o anul acesta. Iuliana vrea să îşi compună singură piesele, având şi pregătirea necesară pentru acest lucru, întrucât a studiat pianul şi chitara.

"Este cea mai muncitoare fată pe care eu am văzut-o în toată viaţa mea", a spus Horia Brenciu, antrenorul Iulianei Puşchilă.

Cristian Sanda a cântat singur melodia "Feeling good", interpretată de Nina Simone, dar şi de Michael Bublé. Totodată, Cristian Sanda a interpretat alături de soprana Felicia Filip piesa "Adagio" (Lara Fabian), iar împreună cu Marius Moga piesa "Tot mai sus" (Guess Who).

CUM A CÂNTAT CRISTIAN "ADAGIO" A LAREI FABIAN CU SOPRANA FEILICIA FILIP

"Mi se pare că eşti un fel de ninja al "Vocii României". Ai o mare precizie când arunci notele pe portativ", i-a spus Smiley lui Cristian Sanda.

Totodată, antrenorul lui Cristian Sanda, Marius Moga, a spus: "Eu sunt foarte mândru de Cristian că a ajuns până aici, că s-a depăşit pe el şi ne-a dovedit că este o Voce a României, indiferent de concurs".

Cristian Sanda are 18 ani şi este din Craiova. Cântă de la vârsta de 9 ani, când învăţătoarea sa l-a pus să cânte o melodie populară. Acesteia i-a plăcut şi i-a sfătuit pe părinţii lui să îl înscrie la Palatul Copiilor din Craiova, unde a urmat cursuri de canto. După un an a început să participe la concursuri şi festivaluri. A obţinut trofeul Mamaia Copiilor (în anul 2005), locul I la selecţia naţională Eurovision Junior şi multe alte premii.

Finala show-ului "Vocea României" a fost presărată cu numeroase momente artistice, una din apariţiile memorabile fiind cea în care antrenorii Loredana, Marius Moga, Smiley şi Horia Brenciu au interpretat melodia "We Are The Champions" a trupei Queen.

"Show ca ăsta nu a mai fost în România şi voci ca astea nu au mai fost în România la un show la TV", a fost, de altfel, părerea lui Marius Moga despre primul sezon al emisiunii "Vocea României" de la Pro TV.

Gazdele show-ului "Vocea României" au fost Pavel Bartoş şi Roxana Ionescu. În public, luni seara, la marea finală a show-ului s-au aflat şi fotbalistul Cristian Chivu şi soţia lui, Adelina Chivu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici