Terapia la bebeluşi se face prin joacă. Ce spun specialiştii

  • Terapia la bebeluşi, în mare parte, se face prin joacă – un mod principal de stimulare
  • Cu copiii agitaţi se lucrează mai uşor dacă trec mai întâi prin camera senzorială
  • Kinetoterapeuţii sunt cei mai căutaţi când vine vorba de recuperarea pediatrică
75 afișări
Imaginea articolului Terapia la bebeluşi se face prin joacă. Ce spun specialiştii

Terapie pentru micuţul tău

Ştii că problemele de sănătate nu trebuie evitate, mai ales cele ale copilului tău. Încă de la naştere, bebeluşii ajung pe mânile terapeuţilor la recomandarea medicilor din spitale. Specialiştii spun că cele mai frecvente afecţiuni pe care le întâlnesc la sugari sunt torticolisul, adică asimetria la nivelul craniului şi deficienţele la nivelul picioarelor. Tot ei îţi recomandă să fii atent la cum acţionează şi reacţionează copilul tău în diferite situaţii în comparaţie cu alţi copii. E recomandat chiar să mergi de la o vârstă fragedă la pediatru ca să primeşti nişte sfaturi.

Tarek Nazer, medic ortoped: ”Prima categorie de probleme este legată de coloana vertebrală. Acolo apar probleme de scolioză, cifoză sau hiperlordoză. Dacă încă după vârsta de doi ani copiii au probleme cu mersul, au un picior plat, trebuie investigat. Pe baza unui examen clinic şi paraclinic radiologic, de exemplu, decidem dacă pacientul respectiv, cu copilul respectiv, are nevoie de tratament.  De cele mai multe ori tratamentul este nechirugical, mai ales în fazele incipiente unde noi recomandăm tratamentele de kinetoterapie”.

Iată ce spune Cosmina Tufă, kinetoterapeut: ”Facem, de exemplu, la nivelul picioruşelor nişte simulări şi nişte mobilizări pasive. În general punem mâna pe ei ca să îi stimulăm să facă anumite mişcări.  Este esenţial ca părintele să ştie ce are de făcut acasă, la noi este o muncă de echipă. Noi îi arătăm în mod frecvent părintelui ce are de făcut şi este foarte important ca el să continue acasă ca rezultatele să fie cât mai bune”.

Dar pe asta o ştii? Există camere senzoriale care îi ajută pe copiii agitaţi să se liniştească. Aşa se lucrează mult mai uşor cu ei. Şi nu uita nici de dezvoltarea psihologică a copilului tău.

Raluca Chişu,  fondator KinetoBebe, centru de recuperare pedriatică, a declarat: ”Este un panou electric în care copiii, cu ajutorul luminii, al culorilor şi al lichidului care este în acest panou, învaţă să aibă forţă în mână. Terapia senzorială este o terapie care vine în ajutorul kinetoterapiei.  Copilul se relaxează, acceptă mult mai uşor ideea de terapie şi primeşte, bineînţeles, şi foarte mulţi stimuli.

Adina Dumitrescu, psihopedagog, a precizat: ”Sunt situaţii în care când copiii sunt deja incluşi în programele de terapie motrică, şi anume, kinetoterapie, în aceste programe terapeuţii să observe anumite semne prin care să recomande părinţilor ca copiii să vină şi la o evaluare psihologică. Faptul că la vârsta de un an jumate, chiar trei ani, nu are limbajul verbal dezvoltat, are o receptivitate scăzută sau are o atenţie deficitară asta îi face să le recomande părinţilor o evaluare psihologică”.

 

 - Terapia psihopedagogică începe în jurul vârstei de 2-3 ani

 -  Abonament electroterapie, 10 şedinţe: 250 – 300 de lei

  - Abonament kinetoterapie, 10 şedinţe: 900 de lei

 - Şedinţă terapie psihologică: 80 de lei

 - Abonament terapie psihologică: 700 de lei

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici