TURNURILE ROTATIVE: Primul zgârie-nori cu etaje care se rotesc la 360 de grade va fi construit în Dubai - VIDEO

Un proiect ambiţios de arhitectură pregăteşte construirea în oraşe din întreaga lume a unor zgârie-nori a căror originalitate constă nu numai în înălţimea impresionantă, ci şi în faptul că priveliştile oferite se vor schimba o dată la o oră şi jumătate, întrucât clădirile se rotesc.

2826 afișări
Imaginea articolului TURNURILE ROTATIVE: Primul zgârie-nori cu etaje care se rotesc la 360 de grade va fi construit în Dubai - VIDEO

TURNURILE ROTATIVE: Primul zgârie-nori cu etaje care se rotesc la 360 de grade va fi construit în Dubai - VIDEO

Un arhitect italian a dezvăluit planul ambiţios de a crea Dynamic Towers în oraşe din întreaga lume, turnuri ale căror etaje separate se rotesc la 360 de grade în jurul unei structuri din beton la fiecare 90 de minute, informează dailymail.co.uk.

Primele două astfel de clădiri vor fi construite în Dubai şi Moscova, urmând să fie extinse şi în Londra, Milano, Paris, Roma, New York şi Miami. Turnul de 80 de etaje din Dubai este estimat la un cost de aproximativ 355 de milioane de lire sterline (aproximativ 410,8 milioane de euro).

Potrivit creatorului proiectului, Dr David Fisher, din Florenţa, proprietarul Companiei Rotating Tower Technology, ideea i-a venit în timp ce admira priveliştea din apartamentul unui prieten, în Manhattan.

"Pentru prima dată în istorie, clădirile vor putea deveni parte din viaţa ta. Clădirile vor avea patru dimensiuni, primind dimensiunea timpului", scrie pe website-ul lui Fisher.

Fiecare dintre Turnurile Dinamice este de asemenea conceput pentru a se susţine singur şi poate genera electricitate de la vânt şi energia solară. Până la 79 de turbine vor fi amplasate pe fiecare etaj ca să genereze energie suficientă pentru alimentarea cu energie a clădirii.

De asemenea, potrivit lui Fisher, clădirile vor putea identifica schimbările în climat şi temperatură şi regulariza energia prin suprafaţa clădirii. Temperatura camerelor va putea fi reglată în mod automat, devenind mai joasă în timpul verii şi mai ridicată iarna.

Inovativ în materie de design şi arhitectură, proiectul turnurilor rotative ale doctorului Fisher accentuează, de asemenea, atenţia faţă de mediu şi procesul de producţie industrială ca aspecte esenţiale pentru oraşele viitorului.

Planurile, publicate în 2008, urmau să fie implementate în 2010, dar Fisher a întâmpinat întârzieri din cauza unor probleme administrative. Totuşi, acesta susţine că vor fi necesare doar şase zile pentru asamblarea fiecărui etaj în jurul nucleului, odată ce permisiunea de construire va fi acordată şi structurile din beton vor fi gata.

Fiecare turn a fost dotat cu piscine, grădini şi lifturi pentru maşini, aceasta însemnând că rezidenţii vor putea parca maşina în afara apartamentului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici