Video Un pui adorabil de flamingo învaţă cum să stea într-un picior

  • Nu doar puiul de om are multe de învăţat, ci şi cel necuvântător.
  • Iar statul într-un picior este greu, chiar dacă te-ai născut pasăre.
  • Prin urmare, exersatul abilităţii este vital.
1692 afișări
Un pui mic de flamingo este la „lecţie”: îşi întinde piciorul, în strânge, se clatină. Copăcel, copăcel, micuţul, sub supravegherea părinţilor, exersează o îndeletnicire vitală: statul într-un picior.
 
Puii de flamingo sunt gri cu pene albe. Când devin roz? Ei bine, abia după circa trei ani. Totodată, ciocurile puilor sunt drepte şi se curbează treptat.
 
În primele luni de viaţă, puii sunt hrăniţi cu un lichid asemănător laptelui, plin de proteine şi grăsimi, regurgitată de părinţi dintr-o parte a gâtului, conform Britannica.
 
Păsări minunate, viu colorate - în nuanţe de roz, portocaliu sau roşu - cu gâturi şi picioare lungi, adoră socializarea şi trăiesc în colonii formate din câteva sute de membri/e până la câteva mii. Flamingo vine din cuvântul spaniol „flamenco”, ce însemnă foc - datorită penelor viu colorate în nuanţe de roz, portocaliu şi roşu aprins. 
 
Păsările sunt monogame, părinţii construind cuibul împreună şi îşi împart egal, îngrijirea şi protejarea oului. Apoi, au grijă de pui, tot împreună. 
 
 
Cât de mult trăiesc? În sălbăticie, maxim 30 de ani, iar la Zoo, 50 de ani. 
 
Din nefericire, păsările flamingo continuă să fie vânate pentru limba lor. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici