Video Doctor Adrian Marinescu, EXCLUSIV la Marius Tucă Show: „Suntem într-o perioadă de armistiţiu cu virusul! Trebuie să fim prudenţi în continuare”

  • Doctor Adrian Marinescu: „Până la toamnă, nu va exista un medicament nou pentru COVID -19”
  • Doctor Adrian Marinescu: „Va exista şi un al doilea val, dar de o intensitate mult mai mică”
  • Doctor Adrian Marinescu: „Izolarea a salvat vieţi pentru că sistemul medical a avut timp să respire”
458 afișări

Doctorul Adrian Marinescu, medic în cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, vorbeşte la emisiunea ”Marius Tucă Show” despre faptul că lucrurile încep să intre pe un trend descendent. Aşadar, la puţin peste trei luni de la primul caz de COVID-19 din ţara noastră, reputatul specialist ne dă o veste optimistă: suntem în armistiţiu cu virusul! Invitatul lui Marius Tucă susţine însă că lucrurile trebuie tratate în continuare cu moderaţie şi cu respectarea unor reguli clare pentru că riscul îmbolnăvirii rămâne!

,,Trebuie să fim răbdători în perioada următoare. Încă nu trecem printr-o perioada de normalitate. Măsurile de prudenţă trebuie puse în practică. Ne vom întâlni cu persoanele în vârstă din familie, dar trebuie să păstrăm încă distanţa socială. Riscul de îmbolnăvire rămâne. Credcă că mare parte din populaţie a înteles ce are de făcut. Probabil că vom mai vorbi de focare, dar putem să rămânem optimişti.” , spune medicul.

Acesta spune că, cel puţin până la toamnă nu va exista un medicament nou pentru Coronavirus.

,,Variantele de tratament care aveau la început o utilitate dovedită au început uşor, uşor să dispară. Vorbin de cele pentru HIV,  OMS a oprit studiul pentru hidroxiclorochină. Celelalte variante, care par noi, pot să ajute, dar nu în mod miraculos. Nu va exista un medicament nou. Nu cred că vom vorbi, până la toamnă, de o terapie care sa fie 100% eficientă. “, a subliniat Marinescu.

Adrian Marinescu a vorbit şi despre al doilea val a epidemiei. Medicul susţine că virusul va reveni în apropierea sezonului rece, dar intensitatea acestuia va fi una mult redusă.

“Eu cred ca va exista un al doilea val în toamnă, dar cu o intensitate mai mică. Astfel, eu cred că vom trece mult mai uşor. (…) În toamnă vor fi îmbolnăviri în număr mic, undeva în sezonul rece şi împreună cu gripa. (...) zolarea a salvat vieţi pentru că am câştigat timp. Sistemul medical a putut să respire.”, conchide Marinescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici