Video Profesorul Alexandru Rafila, la „Marius Tucă Show”: Cei care se opun vaccinării sunt persoane vaccinate aproape în totalitate

  • România trebuie să progreseze cu măsurile de relaxare de la 1 iunie, deoarece există motive, a spus Alexandru Rafila
  • Acesta a mai declarat că examenele de final de an trebue să se ţină, ca să nu se transmită un mesaj negativ pentru educaţie
  • Alexandru Rafila a mai spus că vaccinarea obligatorie „nu e ideea diabolocă a cuiva, ci o necesitate de sănătate publică”
1977 afișări
 
 
 
Despre discursul preşedintelui şi măsurile care intră în vigoare
 
Alexandru Rafila: Am discutat măsuri tehnice. Eu n-am urmărit discursul preşedintelui, dar presupun că s-a referit la măsurile ce vor intra în vigoare. Trebuie progresat de la 1 iunie, pentru că avem motive. Sper că avem motive să progresăm. Avem o creştere mică de cazuri.  Măsurile de sănătate publică trebuie supervizate de institutiile responsabilie. Să nu luăm măsuri care sunt în afara cadrului sănătăţii publice. Presupun că va începe sşi trasportul internaţional.

Marius Tucă: Izolarea e valabilă în continuare?
 
Alexandru Rafila: Da. Probabil că pentru anumite ţări va rămâne în continuare valabilă. Cei din Israel nu primesc mai mult de 3% din numărul turiştilor care au călătorit anul trecut în Israel. Există o limita numerică. Au nişte criterii foarte serioase.
 
Marius Tucă: Credeţi că la noi se vor schimba conditţile legate de carantinare/izolare?
 
Alexandru Rafila: Rămâne să vedem dacă vor fi schimbate. Depinde de unde vin.

Despre redeschiderea teraselor
 
Alexandru Rafila: Trebuie să ne gândim şi la dimensiunea mobilierului. Trebuie stabilită o dimensiune a meselor. Dacă locuiesc împreună pot să stea la masă împreună. Daca nu sunt din familie, ar trebui să fie distanţa de cel puţin 1, 5 m.
 
Despre plajă
 
Alexandru Rafila: Se poate controla poziţia şezlongurilor. Problema e că oamenii îşi mută şezlogul după soare.
 
Despre spectacolele în aer liber
 
Alexandru Rafila: Nu stiu dacă există teatru de vara pentru 500 de persoane. În Elveţia, sunt permise până la 300 de persoane. Şi în Elveţia s-a început de mult timp relaxarea.
 
Despre competiţiile sportive
 
Alexandru Rafila: Au fost 2 situaţii în Anglia, cred. Au organizat meciuri cu spectatori şi după aia a avut loc o explozie de cazuri.
 
Despre şcoală
 
Alexandru Rafila: Eu cred că trebuie să se ţină examenele. Renunţarea la Bacalaureat e foarte periculoasă în primul rând ca semnal pentru educaţie. Cred că tinerii pot să respecte nişte reguli igienice fără niciun fel de problemă, dacă li se oferă şi condiţiile speciale. Sunt multe ţări care folosesc măşti textile pentru elevi.

Marius Tucă: Ce părere aveţi despre proiectul de lege privind vaccinarea?
 
Alexandru Rafila: Lipsa de responsabilitate a unor părinţi care nu şi-au vaccinat copiii a dus la decesul altor copii. E o lege care nu are caracter coercitiv. Dar daca nu îţi vaccinezi copilul şi are consecinţe asupra copilului tău cât şi a altora, decizia cred că trebuie într-un fel asumată.  Există o lipsă de vaccinuri la nivel mondial. Vaccinurile se produc greu. Sunt cele mai controlate produse medicale. Orice vaccin are reacţii adverse. Cei care se opun vaccinării sunt persoane vaccinate aproape în totalitate. Nu ştiu de ce există această furie.

Marius Tucă: Sunteti de acord cu ideea vaccinării obligatorii?
 
Alexandru Rafila: Această idee nu e ideea diabolocă a cuiva. E o necesitate de sănătate publică. De ce s-au luat aceste măsuri? Pentru că au apărut boli transmisbilbile şi decese la copii. Şi s-a decis că trebuie să introduci o anumită obligativitate. Sunt ţări în care nu există această obligativitate. În Finlanda avem acoperire vaccinală de 98%. În celelalte ţări a scăzut la 80%. Lumea a devenit îngrijorată. În Italia, după introducerea acestei legi, acoperirea vaccinală a crescut cu 10-15% şi s-a ajuns la un nivel acceptabil. În momentul în care această pandemie va dispărea, toate aceste măsuri pe care la comentăm vor dispărea. Sănătatea publică nu e ceva abstract. Legea vaccinării a fost iniţiată din acest motiv, pentru că începe să devină o problemă de sănătate publică. Legea nu se numeşte legea vaccinării obligatorii, ci legea vaccinării. Nu ştiu de ce trebuie să avem această construcţie ilogică pe care îmbrăcăm în cămaşa logică. Dacă lumea nu mai face gripă, cheltuielele de medicatie nu vor mai exista. Şi sunt cheltuieli mari. Agresivitatea şi diversele încercări de intimidare a celor care sprijină vaccinarea mi se par incorecte.
 
Marius Tucă: Care sunt cele mai importante vaccinuri?
 
Alexandru Rafila: DTP, vaccinul împotriva hepatitei B, vaccinul împotriva poliomielitei. Aceste vaccinuri se găsesc într-un singur produs pe nume vaccin hexavalent. Administrarea este sigură şi fără probleme. Băieţelul meu l-a făcut. Se fac doar 2-3 doze de vaccin la 2, 4, 11 luni. Se mai face vaccinul rubeolă, rujeolă, oreion.
 
Marius Tucă: Câte vaccinuri se fac?
 
Alexandru Rafila: Facem 10 vaccinuri. BCG nu e un vaccin care să prevină tuberculoza. Previne formele grave, mortale ale tuberculozei. Bunica mea a murit de tubrculoză la 26 de ani împreună cu cele 3 surori ale ei, în 1926. 

 
Profesorul Alexandru Rafila face analiza celor aproximativ 100 de zile de epidemie din România şi vorbeşte despre măsurile pe care trebuie să le respecte românii în următoarele luni.

Un talk show exclusiv, cu profesorul Alexandru Rafila şi Marius Tucă, începând cu ora 18.00, într-o emisiune LIVE "Marius Tucă Show", pe mediafax.ro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici