Atenţionare hidrologică pentru fenomene imediate. Cod galben de inundaţii în două judeţe

Hidrologii au emis o atenţionare de tipul Cod galben de inundaţii valabilă sâmbătă pe râurile mici din bazinele hidrografice Crişul Alb, afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Gurahonţ, şi Mureş, afluenţii mici în aval de confluenţa cu râul Strei şi în amonte de Radna.

680 afișări
Imaginea articolului Atenţionare hidrologică pentru fenomene imediate. Cod galben de inundaţii în două judeţe

Atenţionare hidrologică pentru fenomene imediate. Cod galben de inundaţii în două judeţe

Atenţionarea este valabilă sâmbătă, până la miezul nopţii.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Crişul Alb, afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Gurahonţ, şi Mureş, afluenţii mici în aval de confluenţa cu râul Strei şi în amonte de Radna, în judeţele Hunedoara şi Arad, scrie în avertizarea hidrologilor.

Fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare în bazinele hidrografice ale râurilor Sebiş, bazinul superior (afluent al râului Crişul Alb), Certej şi Caian (afluenţi ai râului Mureş).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici