Video Alegerile locale ar putea fi organizate cu şase luni întârziere, din cauza epidemiei de COVID-19

  • AEP spune că are nevoie de cel puţin trei luni pentru a pregăti alegerile locale
  • Dacă starea de urgenţă nu va fi prelungită, alegerea primarilor va avea loc în octombrie
  • Ludovic Orban anunţă că va chema partidele la consultări privind alegerile locale
703 afișări

Coronavirusul a dat peste cap planul de a declanşa alegeri anticipate. Însă nici măcar alegerile locale nu vor fi organizate la termen. Asta spune şeful Autorităţii Electorale Permanente. Constantin Buică le-a trimis o scrisoare preşedintelui, premierului şi Parlamentului în care spune că e imposibil să organizezi alegeri locale pe 7 iunie. El susţine că pregătirile durează cel puţin trei luni.

Propunerea AEP e ca alegerile locale să aibă loc după ce România iese din starea de urgenţă. Cel mai devreme ar fi în octombrie. Acum uite ce spune despre asta premierul Ludovic Orban.

„Voi chema partidele politice parlamentare la consultări, aşa cum am anunţat, pe tema asta, şi împreună vom analiza situaţia şi vom lua decizia legată de alegerile locale”, a declarat premierul. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici