Aleşii interzic managerilor de la stat, demişi pentru lipsă de perfomanţă, să ocupe funcţii în alte consilii de administraţie

Deputaţii au adoptat, marţi, OUG 109/2011, prin care sunt stabilie criteriile privind selecţia managerilor şi administrarea companiilor de stat, amendând proiectul de lege pentru ca administratorilor revocaţi pentru slabe performanţe să li se interzică deptul de a mai candida în CA, timp de 5 ani.

363 afișări
Imaginea articolului Aleşii interzic managerilor de la stat, demişi pentru lipsă de perfomanţă, să ocupe funcţii în alte consilii de administraţie

Aleşii interzic managerilor de la stat, demişi pentru lipsă de perfomanţă, să ocupe funcţii în alte consilii de administraţie (Imagine: Croitoru Maran / Mediafax Foto)

Potrivit amendamentului adus de deputatul PNL Vrigil Guran, adoptat în plen, administratorilor companiilor de stat revocaţi pentru că nu întrunesc indicatorii de performanţă stabiliţi prin contractele de mandat le este interzis să mai candideze pentru funcţii în CA ale companiilor de stat pentru o perioadă de cinci ani de la data rămânerii definitive a hotărârii.

În modificarea proiectului de lege pentru aprobarea OUG 109/2011, aleşii au ţiut cont şi de propunerile făcute de Guvern, care vizau transparentizarea şi creşterea eficienţei companiilor de stat, premierul afirmând că textul de lege “vine cu precizări noi, mult mai clare, privind modul în care se face recrutarea managementului companiilor de stat”.

“Companiile de stat nu au doar obiectivul de a aduce bani la buget. Ele trebuie să funcţioneze bine pentru că gestionează resurse importante ale statului", a declarat premierul Dacian Cioloş, în plenul Camerei Deputaţilor.

Camera Deputaţilor este for decizional, lege va transmisă la promulgare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici