Ambasadorul Canadei: DNA are un rol esenţial, românii merită integritate sporită din partea aleşilor

Ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton, a transmis joi un mesaj public de sprijin pentru DNA, subliniind că instituţia se confruntă cu circumstanţe dificile, iar românii merită integritate sporită din partea instituţiilor, a funcţionarilor publici şi din partea reprezentanţilor lor aleşi.

803 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Canadei: DNA are un rol esenţial, românii merită integritate sporită din partea aleşilor

Ambasadorul Canadei: DNA are un rol esenţial, românii merită integritate sporită din partea aleşilor (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

Kevin Hamilton s-a întâlnit joi cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru a discuta despre ''rolul esenţial al DNA în promovarea statului de drept în România'', a transmis Ambasada Canadei prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

"În cadrul unei întâlniri foarte productive, am analizat modalităţile prin care Canada poate sprijini activitatea DNA, inclusiv prin furnizarea de expertiză tehnică şi juridică. În orice societate democratică, cetăţenii se bazează pe existenţa unor instituţii de încredere care protejează statul de drept şi care lucrează pentru a se asigura că persoanele publice care se angajează în practici corupte sunt trase la răspundere. În acest sens, DNA are un rol esenţial pentru România. Sunt încurajat de progresul înregistrat de DNA, în ciuda circumstanţelor dificile cu care se confruntă şi a unei rezistenţe active din partea unora", a declarat ambasadorul Hamilton.

Potrivit sursei citate, ambasadorul a dat asigurări procurorului şef al DNA că, în calitate de prieten, partener şi aliat al României, Canada va continua să manifeste un interes activ faţă de activitatea DNA şi faţă de lupta împotriva corupţiei în această ţară.

"Rapoartele emise în ultimele zile de către Transparency International şi Comisia Europeană arată îmbunătăţiri semnificative înregistrate pe parcursul anului trecut. Canada speră şi se aşteaptă ca această tendinţă să continue. Românii merită integritate sporită din partea instituţiilor, a funcţionarilor publici şi din partea reprezentanţilor lor aleşi", a conchis diplomatul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici