Antonescu: Am cam fost daţi afară de la guvernare. Ultimatumul PNL pentru premier. REACŢIA lui Ponta: Eu am ales deja, vreau USL. NU DEMISIONEZ dacă PNL se retrage

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că, luni seară sau marţi, va exista fie Guvern USL, fie un guvern USD, "lipsit de orice legitimitate" şi căruia liberalii îi vor cere "demisia imediată". Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta afirmă că el a acceptat deja să facă "mai mulţi paşi înapoi" pentru păstrarea USL. Ponta a declarat că a discutat la telefon cu preşedintele Traian Băsescu şi că acesta i-a transmis că aşteaptă "stabilitate", şi a precizat că nu va demisiona din postul de prim-ministru dacă liberalii se retrag de la guvernare.

7050 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Am cam fost daţi afară de la guvernare. Ultimatumul PNL pentru premier. REACŢIA lui Ponta: Eu am ales deja, vreau USL. NU DEMISIONEZ dacă PNL se retrage

Crin Antonescu şi Victor Ponta (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Luni seara sau marţi, vom avea fie un guvern USL, fie un guvern USD, lipsit de orice legitimitate şi căruia, ca atare, noi îi vom cere demisia imediată", a spus Antonescu, întrebat ce se va întâmpla dacă până luni premierul Victor Ponta nu acceptă propunerile PNL.

Întrebat dacă acest lucru înseamnă ieşirea PNL de la guvernare, Antonescu a răspuns: "Până una, alta, am cam fost daţi afară de la guvernare".

"Noi, deocamdată, sub beneficiul aşteptării până luni, noi am cam fost daţi afară de la guvernare. Deja au fost numiţi pesedişti cunoscuţi, domnul Ponta, Niţă, pe ministerele noastre. Acceptăm acest lucru până luni, pentru a rezolva  o chestiune tehnică, cu toate că ar putea fi rezolvată de azi, fie să îi numească interimari pe colegii propuşi, sub înţelegerea că luni mergem şi în Parlament şi rezolvăm şi problema Iohannis. Nu a vrut", a spus liderul PNL.

Ponta: Eu am ales deja, vreau USL şi fac un alt guvern doar dacă Antonescu îşi retrage miniştrii

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta afirmă că el a acceptat deja să facă "mai mulţi paşi înapoi" pentru păstrarea USL, precum renunţarea la ideea ca PC să deţină un post de vicepremier, şi că va forma un alt guvern doar dacă Antonescu îşi retrage miniştrii.

Ponta: Am vorbit cu Băsescu, mi-a zis că aşteaptă stabilitate. NU DEMISIONEZ dacă PNL se retrage

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta a declarat că a discutat la telefon cu preşedintele Traian Băsescu şi că acesta i-a transmis că aşteaptă "stabilitate", fapt cu care şi el este de acord, şi a precizat că nu va demisiona din postul de prim-ministru dacă liberalii se retrag de la guvernare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici