AUR acuză coaliţia de guvernare că vrea să impună vaccinarea obligatorie

Coaliţiei PNL-USR PLUS încearcă să impună vaccinarea obligatorie mascată, acuză copreşedintele AUR, George Simion: „Nu suntem împotriva vaccinării, ci doar contra obligativităţii”.

1992 afișări
Imaginea articolului AUR acuză coaliţia de guvernare că vrea să impună vaccinarea obligatorie

„Ca partid al libertăţii suntem pentru libertatea de a alege. Nu suntem împotriva vaccinării, ci doar contra obligativităţii. Orice intervenţie sau tratament medical trebuie să fie opţionale şi liber consimţite de pacienţi. Românii trebuie să fie informaţi în legătură cu posibilele reacţii adverse şi trebuie să existe şi o responsabilizare a autorităţilor de stat şi a producătorilor şi furnizorilor de vaccinuri privind calitatea acestora”, spune deputatul George Simion, copreşedinte AUR.

Liderii Alianţei pentru Unirea Românilor acuză coaliţia PNL-USR PLUS că vrea să impună „vaccinarea obligatorie mascată”, care ar încălca mai multe legi aflate în vigoare, cât şi libertăţi fundamentale

„În momentul de faţă, legea vaccinării obligatorii încalcă art.13 din legea drepturilor pacientului potrivit căruia orice cetăţean român are dreptul să refuze sau să oprească orice intervenţie medicală, articolul 382 alin (1) din Legea privind reforma în domeniul sănătăţii nr.95/2006, articolul 22 din Constituţia României (Orice persoană are dreptul la integritate fizică), Codul Civil şi Convenţia de la Oviedo la care ţara noastră este parte. Solicităm să fie eliminate toate prevederile legate de vaccinarea obligatorie care sunt nelegale, neconstituţionale şi nedemocratice, amintind de practici totalitare”, susţine, la rândul său, senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR.

Potrivit comunicatului de presă, AUR respinge încercările actualei majorităţi de a impune o obligativitate mascată prin aplicarea în mod repetat a unor amenzi de la 5.000 de lei la 10.000 de lei părinţilor care refuză vaccinarea sau nu se prezintă la informarea despre această temă.

„De asemenea, AUR consideră foarte periculoasă prevederea potrivit căreia Comisiile judeţene de vaccinare pot sesiza Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului cu privire la existenţa unei suspiciuni de încălcare a dreptului copilului la sănătate de către părinţi sau reprezentanţii legali în cazul minorului care împlineşte 18 luni de la înscrierea într-o colectivitate şi nu a început sau a întrerupt schema privind vaccinurile obligatorii. Chiar dacă a fost eliminată noţiunea de neglijare medicală, această prevedere poate provoca aceleaşi consecinţe. Sub acuzaţia de încălcare a dreptul copilului la sănătate, DGASPC ar putea lua copii din familie şi se poate ajunge la abuzuri grave”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici