BIOGRAFIE: Valeriu Tabără revine la Ministerul Agriculturii, pe care l-a mai condus în Guvernul Văcăroiu

Deputatul PDL Valeriu Tabără, nominalizat pentru a-l înlocui pe Mihail Dumitru în funcţia de ministru al Agriculturii, a mai deţinut acest portofoliu în Guvernul Văcăroiu, între 1994 şi 1996.

1007 afișări
Imaginea articolului BIOGRAFIE: Valeriu Tabără revine la Ministerul Agriculturii, pe care l-a mai condus în Guvernul Văcăroiu

BIOGRAFIE: Valeriu Tabără revine la Ministerul Agriculturii, pe care l-a mai condus în Guvernul Văcăroiu (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Valeriu Tabără are 61 de ani, este căsătorit şi are doi copii.

Tabără s-a născut la 1 iulie 1949 în comuna Salciua din judeţul Alba, este inginer agronom, doctor în agronomie, profesor universitar - titular al disciplinei de Fitotehnie - Plante Tehnice la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara.

Deputatul a fost din 1972 până în 1989 membru al PCR, din 1991 până în 2001 - membru PUNR, partid al cărui preşedinte a fost din 1997. Din 2002, este membru al PDL. Între 1994 şi 1996 a fost ministrul Agriculturii şi Alimentaţiei în Cabinetul Văcăroiu.

Tabără este preşedinte al Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie alimentară şi Servicii specifice din Camera Deputaţilor, a fost parlamantar PUNR şi PDL.

De asemenea, este membru al Asociaţiei "Cultul Eroilor" şi al Asociaţiei Culturale patriotice "Avram Iancu" .

Potrivit CV-ului, Tabără este autor a două soiuri de "cânepă dioică" omologate, Lv110 şi Silvana, şi "autor şi coautor de legi şi a mii de amendamente la legi".

Tabără vorbeşte franceza "bine", potrivit CV-ului, şi rusa - "satisfăcător".

Valeriu Tabără are două terenuri intravilane în judeţul Timiş, însumând 4.400 de metri pătraţi, potrivit declaraţiei de avere din iunie 2010.

Deputatul are două case de locuit, în Rămetea Mare - Timiş şi în Timişoara, are un autoturism Renault Megane. Tabără are, de asemenea, două conturi, la două bănci, de 108.500 euro.

Tabără are un credit la BRD, de 50.000 de euro, scadent în 2017.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici