Blaga: Dacă PNL nu obţine credit pentru campania electorală, 40 de liberali vor împrumuta partidul

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, că PNL a început încă de săptămâna trecută dermersurile pentru a obţine un credit care să acopere cheltuielile de campanie, afirmând că dacă nu vor obţine creditul, 40 de liberali din conducere vor împrumuta partidul cu 2.200.000 de lei.

1055 afișări
Imaginea articolului Blaga: Dacă PNL nu obţine credit pentru campania electorală, 40 de liberali vor împrumuta partidul

Blaga: Dacă PNL nu obţine credit pentru campania electorală, 40 de liberali vor împrumuta partidul (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

"Un partid, pentru campania la nivel central, poate cheltui 2.200.000 de lei, aproximativ 400.000 de euro, şi avem acele două variante: o variantă pentru care noi am început demersurile încă de săptămâna trecută pentru un împrumut la una din bănci, nu cele de stat pentru că amândouă nu au dreptul să împrumute partide, conform unei Hotărâri de Guvern de la începutul anului, dacă nu, să nu vă surprindă, 40 de colegi din conducerea partidului o să împrumute, în condiţiile legii, partidul, urmând să-şi ia banii înapoi în octombrie-noiembrie aşa cum spune legea după ce se încheie toată această procedură de către AEP împrumuturi pe persoană fizică şi din cont”, a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga.

Vasile Blaga a afimat că în cazul unui împrumut bancar PNL va putea garanta cu sediile pe care le au.“Există doar două variante: una de la bancă şi avem cu ce garanta că avem sedii, dar să vedem şi cât durează că poate durează până se termină campania şi atunci nu prea este util”, a mai spus Blaga.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici