Borbely, la sediul NATO: Alianţa să implice mai strâns România în măsuri de prevenire a conflictelor

Preşedintele Comisiei de politică externă din Cameră, Laszlo Borbely, a subliniat, în discuţiile avute la NATO, că în urma situaţiei nou create în Crimeea şi a presiunii exercitate de Rusia, NATO va trebui să implice mai strâns România în măsurile sale de prevenire a conflictelor.

220 afișări
Imaginea articolului Borbely, la sediul NATO: Alianţa să implice mai strâns România în măsuri de prevenire a conflictelor

Laszlo Borbely (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Laszlo Borbely, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaţilor, a avut discuţii, la sediul central al NATO din Bruxelles, despre sistemul defensiv şi capacităţile Alianţei Nord-Atlantice, despre armonizarea mai eficientă a teritoriilor la nivel naţional şi la nivelul Uniunii Europene, precum şi despre poziţia pe care a elaborat-o NATO cu privire la graniţa estică a Alianţei, ca urmare a evenimentelor din Ucraina, informează un comunicat al UDMR remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Cei şapte membri ai delegaţiei României au vizitat şi baza germană NATO de la Geilenkirchen, cu ai cărei comandanţi au purtat discuţii detaliate despre situaţia din Ucraina, despre alegerile care vor avea loc anul acesta în Afganistan, despre viitorul ţărilor din Balcani, al Republicii Moldova şi al ţărilor care fac parte din Parteneriatul Estic.

"În cursul convorbirilor, Borbély László a subliniat că în urma situaţiei nou create în Crimeea şi a presiunii exercitate de Rusia, Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord va trebui să implice mai strâns România, ca ţară situată la graniţa răsăriteană atât a Uniunii Europene cât şi a NATO, în măsurile sale de prevenire a conflictelor", menţionează UDMR.

"În consecinţă, Parlamentul României va adopta, săptămâna viitoare, o declaraţie marcând cea de-a zecea aniversare a primirii sale în rândul membrilor NATO, iar la şedinţa Comisiei pentru politică externă, voi propune ca în lumina situaţiei actuale, în această declaraţie să fie menţionată importanţa pe care o are situaţia României", a informat Laszlo Borbely.

El a adăugat că, în timpul vizitei la Bruxelles, au avut loc întâlniri şi cu Stelian Stoian, ambasadorul României la NATO, cu Oana Lungescu, purtătorul de cuvânt a Alianţei, care i-au asigurat pe membrii delegaţiei române că, în lunile următoare, Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord va acorda o atenţie deosebită României.

"Ţările membre ale NATO trebuie să dea dovadă de solidaritate şi trebuie să facă acei paşi care sunt prevăzuţi de reglementările NATO şi de documentele de bază încheiate între NATO şi Rusia. În interesul securităţii în regiune, ţările membre şi cele partenere trebuie să formuleze clar şi fără echivoc care sunt paşii concreţi pe care îi vor întreprinde în lunile următoare, în direcţia stabilităţii regiunii", a mai arătat Laszlo Borbely.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici