Ciprian Ciucu vrea alegeri primare: PNL, USB şi M10 să aleagă între mine şi Nicuşor Dan

Candidatul M10 pentru Primăria Capitalei, Ciprian Ciucu, propune alegeri primare pentru desemnarea unui candidat comun al dreptei pentru Bucureşti, arătând că PNL, USB şi M10 ar trebui să alegă între el şi Nicuşor Dan, ceea ce le-ar permite liberalilor să se trezească din ''visul urât'' Munteanu.

1244 afișări
Imaginea articolului Ciprian Ciucu vrea alegeri primare: PNL, USB şi M10 să aleagă între mine şi Nicuşor Dan

Ciprian Ciucu vrea alegeri primare: PNL, USB şi M10 să aleagă între mine şi Nicuşor Dan

''Ar fi un dezastru dacă primăria Bucureştiului va ajunge pe mâna Gabrielei Firea. Nu pentru că ar fi propriu-zis pe mâna dânsei, ci pentru că va fi pe mâna primariului de Voluntari, Florentin Pandele. Gabriela Firea nu are treabă cu administraţia locală şi nici nu o pasionează. Soţul său, primarul Voluntariului, are. Îmi propun ca prin aceste rânduri să vin cu o soluţie pentru ca Pandele să nu-şi întindă influenţa şi peste Bucureşti. Soluţia pe care o văd presupune ca forţele de centru-dreapta, adică PNL, USB şi M10 să adopte o modalitate democratică şi participativă pentru a susţine un candidat unic: pe cel mai bine pregătit dintre candidaţi, pe acela cu cele mai sănătoase valori democratice şi cu cea mai bună viziune de dezvoltare pentru Bucureşti. Vorbesc despre alegeri primare. Pe scurt, cred că PNL ar trebui să mă susţină pe mine şi să avem alegeri primare între mine şi Nicușor Dan, pentru ca dreapta să vină cu un candidat unic, deja testat şi validat democratic'', a scris luni Ciucu pe Facebook.

În opinia acestuia, printre avantaje se numără faptul că ''PNL s-ar trezi din visul urât care l-a adus în situaţia de a propune un candidat care reprezintă orice dar nu liberalismul'', că am avea de facto alegeri în două tururi şi ''am trage o palmă PSD-ului care şi-a croit legislaţia electorală după propria-i măsură''.

''Dezbaterile dintre mine şi Nicuşor Dan vor capta atenţia presei şi a oamenilor de centru-dreapta, vor energiza electoratul şi vor pune în plan secund o eventuală candidatură ce ar putea fi anunţată în ultimul moment de către Traian Băsescu. Există timp sufiecient şi mijloace pentru alegeri primare. Candidaţii sunt pregătiţi, programele sunt lansate. Trei dezbateri pe parcursul unei săptâmâni ar fi suficiente pentru ca oameni să-şi dea seama cine merită să fie primarul Bucureştiului'', explică el.

Totodată, Ciucu afirmă că liberalii au evaluat şi posibilitatea de a-l susţine înainte ca Marian Munteanu ''să fie introdus în PNL'' şi îşi expune ataşamentul la liberalism.

''Vasile Blaga a avut dreptate atunci când a zis că «nu a existat vreo propunere făcută domnului Ciucu să candideze din partea PNL». Nu, nu a existat o astfel de propunere, doar că, din câte ştiu eu, era vorba despre altceva. Era vorba despre faptul că au evaluat şi posibilitatea de a mă susţine pe mine înainte ca Marian Munteanu să fie introdus în PNL. Spre deosebire de Marian Munteanu, eu nu m-am dezis niciodată de liberalism. Am simţit ca un pumn în plex aberaţia intitualtă USL şi am salutat comasarea dintre PNL şi PDL, sperând că intelighenţia liberală să ocupe un loc central în partid. Nu m-am regăsit moral într-un PNL în alianţă cu PSD şi nu mă regăsesc moral în acest PNL care-l are pe Marian Munteanu desemnat pentru primăria Bucureştiului. Probabil că suntem puţini cei care încă mai onorăm istoria PNL. Pentru mine istoria PNL se confundă cu istoria modernă a României: obţinerea independenţei, declararea României drept regat, unirea din 1918 (îi datorăm imens pentru acest eveniment viziunii politice a lui Ionel Brătianu) etc. I.G. Duca a fost îndeosebi un model pentru mine. Dincolo de faptul că am crescut într-un areal geografic asemănător, întodeauna m-au impresionat echilibrul acţiunii sale politice, modestia sa naturală, cât şi spiritul său vizionar. Probabil că suntem puţini şi cei care am ţinut, din convingere, să vizităm atât vila Florica (ce a mai rămas din domeniul Brătienilor) cât şi mormântul lui I.G. Duca de la Urşani, Vâlcea'', argumentează Ciucu.

Totodată, el se lansează într-un atac la adresa lui Nicuşor Dan.

''USB este un partid local, care vizează exclusiv Bucureştiul. Este un partid nou, format din oameni onorabili, dar care, imediat ce a prins avânt, a început să replice comportamentul din campanie al partidelor mari. În 2012 Nicuşor Dan se plângea că Sorin Oprescu evită dezbaterile şi confruntările electorale. În 2016 Nicuşor Dan evită dezbaterile şi confruntările electorale. Au ajuns la mine cel puţin trei iniţiative care ne-ar fi adus faţă în faţă dar, ca să citez din ultimul mesaj primit de la nişte terţi care-şi doreau să ne aducă împreună, «am primit un răspuns din partea staff-ului de campanie al lui Nicuşor Dan, iar ei nu îşi doresc o întâlnire sub forma unei dezbateri…». Asta e şi problema actuală lui Nicuşor Dan, el a dispărut din peisaj, a fost înlocuit de staff-ul de campanie. Nu-l mai văd pe Nicuşor acela de acum patru ani, locul lui a fost luat de o companie de PR care-i face campanie pe bani mulţi. De aceea, probabil, nu vrea să vină cu mine în dezbateri, echipa de PR nu-i poate ţine locul. Îl provoc pe Nicuşor Dan să accepte alegeri primare între noi doi. Nu are de ce să-i fie frică, are super-expunere, a cumpărat internetul, are oameni care să-l pregătească şi, trebuie să recunosc, are o notorietate mai bună decât a mea. Iar dezbaterile civilizate, pe problemele Bucureştiului, nu au cum să-i strice. Doar dacă nu s-a transformat în ceea ce dispreţuieşte el mai mult, într-un politician. Într-un politician care-şi face doar calcule matematice şi care nu dă doi bani pe dezbaterea reală'', conchide Ciucu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici