COMENTARIU: Cetăţeanului Tudose i-au plesnit pantalonii când s-a cocoţat pe gard

Haina de prim-ministru îl strânge rău pe cetăţeanul Mihai Tudose şi în loc să o scoată şi să o pună binişor în cuier pe ocupantul Palatului Victoria îl biruie testosteronul taman în cele mai nepotrivite ocazii.

5584 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU: Cetăţeanului Tudose i-au plesnit pantalonii când s-a cocoţat pe gard

COMENTARIU: Cetăţeanului Tudose i-au plesnit pantalonii când s-a cocoţat pe gard

Ultima ispravă a şefului guvernului, răsărită pesemne din visele agitate de "bad guy" tomnatic, a fost să se cocoaţe pe gard, un loc potrivit de contemplat cu strigături a delicatei chestiuni a autonomiei, cu trimitere la fel de delicata relaţie româno-maghiară.

Cu mâna streaşină, celui mai român dintre miniştri i s-a năzărit că vede nişte steaguri fluturând alene şi pe lângă stindarde unduindu-se nişte conaţionali dintr-o etnie minoritară, care se agitau după niscaiva drepturi. Lui Mihia Tudose i-a placut aşa mult ce vede, încât s-a aplecat peste gard până i-au plesnit pantalonii.

Răstimp, domnii manieraţi de la Ministerul de Externe nu ştiau cum să scoată cămaşa explicând rătăcirea şefului în nişte vorbe simandicoase, mustind de principii . Ambasadorul român de la Budapesta a fost chemat de vecinii ungari să fie tras de urechi. Venerabilul Meleşcanu şi -a smus frizura impecabilă şi a ridicat resemnat din umeri. Preşedintele Parlamentului ungar, în vizită pe pământ românesc, ne-a arătat linişitit obrazul. Până şi unii din colegii de partid ai lui Tudose au luat distanţă. Printre altele.

Nu ştiu cum s-a văzut "criza" prin lumea mai absconsă a "serviciilor". Evident nu a celor de salubritate sau de spălătorie. Ci de acolo de unde, conform poveştior urbane a fost livrat cetăţeanul Tudose, ca să servească binele public şi interesul naţional al ţării sale, România. Şi să le slujească cu competenţă şi prestanţă. (Ca să nu fie confuzii, e vorba de un "serviciu", termenul ceţos de "servicii" - la grămadă - fiind promovat abitir de un "defunct" director, care azi nu se mai află pe pământ românesc).

Cu câtă competenţă şi prestanţă serveşte Mihai Tudose şi cum l-au şcolit pentru meseria de prim-ministru s-a văzut. Cu predecesorul Sorin Grindeanu, dacă nu altceva, nu-ţi era jenă să ieşi în lumea bună şi nici când deschidea gura. Cu siguranţă Grindeanu ştie mai mult de două sute de cuvinte în limba maternă, chiar dacă nu excelează la capitolul bancuri şi vorbe cu "sânge". Aşa, pentru o simplă comparaţie.

Pe lângă numeroasele sale nepotriveli (sau cum se zice la modă "inadecvări"), Mihai Tudose mai e şi "refuzat la export". Probabil nu înţelege, nu i se spune sau nu-i pasă că în unele imprejurări, sau faţă de unele treburi nu se sparg seminţe.

Credeţi că Mihai Tudose, premier a înţeles ceva? N-am auzit să fi revenit asupra nefericitei sale remarci.

Cetăţeanul Tudose a rămas agăţat de gard, visând senin la stindarde rele şi conaţionali care flutură pe lângă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici