Video Dacian Cioloş s-a întâlnit astăzi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene şi îi va vizita pe răniţii din Colectiv - FOTO, VIDEO

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit, astăzi, de la ora 8:45, cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, după care începând cu ora 10:00 a participat la cea de-a doua sesiune de lucru a Consiliului European. Tot astăzi, Dacian Cioloş se va duce şi la spitalul militar “Reine Astrid Bruxelles”, unde îi va vizita pe răniţii din clubul Colectiv internaţi acolo.

994 afișări

Dacian Cioloş participă, începând de joi, la Consiliul European, principalele teme înscrise pe agendă fiind gestionarea fenomenului migraţiei şi acţiunea la nivelul Uniunii Europene şi la nivelul statelor membre pentru combaterea terorismului, după evenimentele de la Paris.

Cioloş a fost primit cu îmbrăţişări la Bruxelles, el discutând, joi, cu ocazia primei sesiuni de lucru a Consiliului European şi cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Premierul român a avut, joi, o întrevedere cu Federica Mogherini, înalt reprezentant al U.E. pentru afaceri externe şi politică de securitate, şi a avut un schimb de opinii cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. Seara, Cioloş a participat la dineul de lucru organizat pentru şefii de stat şi de guvern.

Vineri, Dacian Cioloş se va duce şi la spitalul militar “Reine Astrid Bruxelles”, unde îi va vizita pe răniţii din clubul Colectiv internaţi acolo.

Mandatul premierului Dacian Cioloş la Consiliul European a fost avizat favorabil de comisiile de afaceri europene ale Parlamentului săptămâna trecută.

Şeful Guvernului a precizat, în cadrul audierii, că principalul subiect pe agenda Consiliului este migraţia, o problemă "sensibilă", care reprezintă un test pentru Uniunea Europeană, sub aspectul solidarităţii de care trebuie să dea dovadă statele membre. El a declarat că România îşi menţine rezerva faţă de un mecanism permanent de relocare a migranţilor, fiind nevoie de tratarea cauzelor acestui fenomen.

În contextul discuţiilor despre migraţie, la reuniunea de la Bruxelles va fi abordată inclusiv situaţia din Siria.

Cât priveşte combaterea terorismului, România susţine implementarea tuturor măsurilor necesare pentru securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene şi pentru garantarea securităţii interne, menţinându-se, totodată, principiul libertăţii de circulaţie în interiorul Uniunii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici