Video Dan Barna, candidatul USR la prezidenţiale, anunţă obiectivul Alianţei USR-PLUS de a intra la GUVERNARE

Dan Barna a declarat, după ce a fost ales prezidenţiabilul USR în Congres, că partidul a mai făcut un pas în obiectivul Alianţei USR-PLUS de a guverna în anul 2020. El a precizat că acesta e rezultatul eforturilor formaţiunii din ultimii doi ani.

700 afișări

„Am mai făcut un pas în obiectivul Alianţei USR-PLUS de a guverna în 2020. În cadrul mecanismelor statutare ale USR au avut azi alegerile pentru nominalizarea candidatului USR la alegerile prezidenţiale. Am fost patru colegi în cursă. În urma rezultatele, USR m-a mandatat pe mine, am fost votat de către delegaţii de Congres să reprezint acest partid şi vom vedea care va fi rezultatul şi în urma discuţiilor în Alianţă pentru poziţia de candidat la Preşedinţia României.

E un rezultat care cumva confirmă eforturile de doi ani de când conduc acest partid de a ne dezvolta, de a creşte, ceea ce România are atât de multă nevoie, un partid nou, un partid proaspăt care să aducă societatea activă şi modernă în spectrul politic pentru a putea să mergem mai departe spre Europa”, a afirmat Dan Barna, sâmbătă la Congresul USR.

Întrebat de ce nu avem deja un anunţ al prezidenţiabilului Alianţei, liderul USR a precizat că au fost respectate mecanismele statutare ale celor două partide, iar în două săptămâni va fi făcut anunţul legat de candidatul la prezidenţiale al USR-PLUS.

„E exact acelaşi mecanism pe care l-am folosit cu succes şi la europarlamentare. Şi acolo cele două partide şi-au ales candidaţii pe mecanisme proprii. Ne-am întâlnit, am stabilit o ordine pe listă şi am obţinut rezultatul acela care ne dă foarte mare încredere şi care ne arată că România vrea aer proaspăt şi credibilitate în politică.

Suntem în aceeaşi situaţie. Cele două partide îşi respectă mecanismele statutare şi modalităţile de desemnare a candidaţilor. Probabil în două săptămâni vom avea şi o decizie în Alianţă asupra candidatului comun USR-PLUS. Cu certitudine Alianţa va avea un candidat unic la Preşedinţia României”, a explicat Dan Barna.

Chestionat despre o fuziune USR-PLUS până la prezidenţiale, Barna a răspuns: „Sunt etape de parcurs. În momentul de faţă nu discutăm despre o fuziune pe termen scurt”.

Referitor la o posibilă paritate a Alianţei cu privire la numărul locurilor la alegerile locale, liderul USR a spus că momentan este discutată formula optimă.

„În ceea ce priveşte alegerile locale, avem în momentul de faţă o formulă asupra căreia în mare măsură suntem de acord. În momentul în care vom semna Alianţa, vom comunica public. La parlamentare analizăm variante pentru a avea un principiu de echitate funcţională între cele două partide. Eu nu exclud nimic (întrebat dacă exclude paritatea – n.r.)”, a conchis Dan Barna.

Dan Barna a fost ales candidatul USR la prezidenţiale, în Congresul de sâmbătă al partidului. Liderul formaţiunii a primit 324 de voturi din totalul de 492 de voturi exprimate.

Mihai Goţiu a primit 134 de voturi, Dumitru Stanca - 5 voturi, iar Dragoş Dinulescu doar 3 voturi.

Tot sâmbătă a avut loc şi Consiliul Naţional al PLUS. La finalul reuniunii, Dacian Cioloş a anunţat că a fost decis ca prezidenţiabilul partidului să fie ales prin vot electronic de către toţi membrii formaţiunii, în perioada 22-27 iulie. Şi candidatul la Primăria Generală a Capitalei va fi ales în acelaşi interval, tot prin vot electronic.

Ulterior vor fi negocieri cu USR pentru a decide candidatul Alianţei la prezidenţiale.

Taguri:
barna,
usr,
plus

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici