Video Dan Barna nu-şi acceptă înfrângerea: Sunt optimist asupra rezultatului final. Ultimele ore au arătat o tendinţă de creştere

Prezidenţiabilul USR-PLUS, Dan Barna, cotat de sondaje pe locul trei în cadrul primului tur al alegerilor prezidenţiale, a afirmat că rămâne optimist asupra rezultatului final, deoarece ultimele ore au arătat o tendinţă de creştere a sa în sondaje.

2967 afișări

„Am văzut rezultatele exit poll-urilor. Sunt rezultate care ne încurajează. Noi rămânem optimişti şi încrezători pentru că în acest moment încă se votează. Mulţumesc Diasporei pentru că a transmis acel mesaj, că implicându-ne putem schimba lucrurile. Este un record istoric fără precedent în Diaspora şi asta ne dă încredere şi speranţă. Mai este o oră de vot în Europa şi mai sunt două ore în Marea Britanie şi încă între şapte şi zece ore în SUA. Sunt optimist asupra rezultatului final pentru că ultimele ore au arătat o tendinţă de creştere şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care au ieşit la vot”, a spus Dan Barna, la sediul USR, la ora 21:00.

El a adăugat că de cele mai multe ori exit poll-urile au dat eroare, astfel că poate ajunge pe locul doi, însă fiecare vot contează.

„ În stradă nu au fost văzuţi decât oamenii USR-PLUS. Există o şansă foarte mare ca această mdoernizare a României este să se întâmple acum, nu peste cinci ani. De aceea apelul meu către toţi delegaţii din secţii este să fie foarte atenţi la număratul voturilor. Va fi probabil ca şi la europarlamentare o diferenţă de câteva mii de voturi, într-o direcţie sau cealaltă. Important e să fie numărat fiecare vot. Rezultatul nu e cel al exit poll-urilor. Am văzut că de multe ori dau erori”, a subliniat Barna.

Cioloş: Sondajele nu iau în calcul votul din diaspora. PSD se duce spre istorie

Dacian Cioloş a afirmat că voturile românilor din străinătate nu au fost luate în calcul în exit poll-uri, astfel că PSD se va duce spre istorie, în timp ce USR-PLUS a dovedit că este una dintre forţele politice ale ţării. El a adăugat că alianţa va aduce „aerul de modernizare” în România.

„Rezultatul din această seară, pe care îl vom ştii mai concret mâine, dovedeşte că alianţa USR-PLUS este una dintre forţele politice ale ţării şi datorită dumneavoastră, a celor care v-aţi mobilizat la vot, suntem în măsură să promitem că vom fi acolo la modernizarea României. Nu suntem decât la jumătatea drumului cu aceste alegeri prezidenţiale. Încă totul se joacă. Ceea ce aţi văzut aici nu ia în considerare votul din diasporă şi nu ia în considerare ceea ce încă se votează. Oricum suntem doar la jumătatea drumului. Suntem convinşi că alianţa USR-PLUS poate câştiga anul viitor la locale şi parlamentare şi cu siguranţă alianţa USR-PLUS este cea care va aduce aerul de modernizare a României. PSD se duce spre istorie”, a spus Dacian Cioloş, după ora 21:00.

Exit poll-ul realizat de institutele de sondare CURS-Avangarde în primul tur al alegerilor prezidenţiale arată că Klaus Iohannis a obţinut 39%, Viorica Dăncilă -22,5%, Dan Barna-16,4%, Mircea Diaconu-7,9%, Theodor Paleologu-6,1%, Kelemen Hunor-3,9%, Ramona Bruynseels- 1,9%, Alexandru Cumpănaşu-1,2%

Taguri:
barna,
prezidenţiale,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici