Video Dăncilă, după ce a votat la referendum: E datoria noastră civică să ne exprimăm. Această consultare este expresia democraţiei

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, după ce a votat la referendumul pentru redefinirea familiei, că a votat pentru valorile în care crede şi că această consultare este expresia democraţiei, iar cetăţenii au datoria civică să îşi exprime punctul de vedere.

264 afișări

"Consider că consultarea cetăţenilor este esenţa democraţiei. Este datoria civică a fiecăruia dintre noi să ne exprimăm în legătură cu temele importante pentru societate. Tema familiei este una importantă pentru noi toţi. Am votat pentru valorile în care eu cred. Cred că este datoria noastră civică să ne exprimăm punctul de vedere. Această consultare este expresia democraţiei şi cred că fiecare dintre noi avem datoria să ne exprimăm într-un fel s-au altul", a declarat Viorica Dăncilă, după ce a votat, sâmbătă dimineaţa, la Liceul Jean Monnet.

Aceasta a explicat că a venit devreme ca să voteze, deoarece trebuie să se deplaseze ulterior la un eveniment la Focşani. Premierul a mai spus că a vorbit cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, precizând că "şi dânsul va veni să voteze şi poate puţin mai târziu".

Liderul PSD, Liviu Dragnea, va vota, sâmbătă dimineaţa, tot la secţia de votare organizată la Liceul Jean Monnet din Capitală.

Sâmbătă, la ora 7.00, s-au deschis urnele în ţară şi străinătate în cadrul referendumului pentru redefinirea familiei. Referendumul pentru familie se va desfăşura sâmbătă şi duminică, între orele 7.00 – 21.00.

Întrebarea care va fi adresată românilor va fi: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?".

Iniţiativa civică demarată de Coaliţia pentru Familie a fost semnată de peste 3 milioane de români şi vizează înlocuirea sintagmei "între soţi", după cum scrie, în prezent, la art. 48, alin. (1) al Constituţiei, cu căsătoria liber consimţită "între un bărbat şi o femeie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici