Video Dăncilă se arată tolerantă cu disidenţii din partid: Nu pornesc de la premisa excluderilor

Viorica Dăncilă a declarat că nu merge pe premisa excluderilor din partid. Preşedintele PSD a precizat că la şedinţa CEx de marţi va fi făcută o analiză pe filialele judeţene, după alegerile prezidenţiale, în care fiecare lider judeţean va explica scorul mic la scrutinul din 10 noiembrie.

527 afișări

„Nu, nu venim cu ideea de a face excluderi. Vom discuta pe fiecare judeţ, vom analiza fiecare localitate în parte, astfel încât la următoarele alegeri să avem rezultate mai bune. Vom discuta fiecare judeţ şi vom analiza fiecare organizaţie în parte. E o analiză de partid normală, după alegeri. Fiecare preşedinte de organizaţie de judeţ trebuie să susţină ce a mers ce nu a mers”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni, la sediul PSD.

Întrebată dacă la şedinţa Comitetului Executiv vor fi demiteri ai unor lideri de filiale judeţene, preşedintele PSD a răspuns: „Nu merg de la această premisă. Eu cred că este important să vedem unde s-a greşit, care au fost motivele pentru care s-a ajuns la rezultate mai slabe în anumite judeţe şi să avem o abordare constructivă”.

Chestionată despre scorurile mici la prezidenţiale în judeţe precum Constanţa, Vrancea, Vaslui, Dâmboviţa sau Neamţ, liderul PSD a precizat că va fi făcută o analiză la CEx, iar fiecare trebuie să îşi asume rezultatul la alegeri.

„Ce s-a întâmplat în Moldova, la noi, vom analiza mâine, vom discuta cu fiecare lider şi fiecare trebuie să îşi asume rezultatul de la prezidenţiale. Până nu am toate elementele, până nu am o discuţie cu preşedinţii de organizaţii, nu vreau să îmi spun punctul de vedere. După ce o să am aceste discuţii, după ce vom face analiza pe fiecare localitate din judeţ, vom avea o imagine a ceea ce s-a întâmplat.

Întrebată despre liderul PSD Vrancea Marian Oprişan care nu a obţinut un scor prea mare nici la europarlamentare, nici la prezidenţiale, Viorica Dăncilă a răspuns: „Motive pot fi foarte multe. Toţi putem să spunem că nu ne-a plăcut nu ştiu ce lucru din programul de guvernare, că nu ne-a plăcut candidatul, că nu ne-a plăcut cine ştie ce. Cred că multe dintre rezultate arată şi puterea pe care o are liderul în judeţul respectiv şi cred că fiecare va veni mâine şi va justifica rezultate”.

Comitetul Executiv al PSD se va reuni, marţi după-amiază, cel mai probabil la sediul din Kiseleff, unde social-democraţii vor lua în discuţie strategia de campanie şi excluderea fostului ministru al Justiţiei Ana Birchall, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Conducerea PSD va analiza rezultatul obţinut de Viorica Dăncilă la primul tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit surselor. De asemenea, echipa de campanie a social-democraţilor se va întruni miercuri în şedinţă pentru a discuta despre strategia electorală a Vioricăi Dăncilă dinaintea celui de-al doilea tur al prezidenţialelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi „Like” paginii noastre de pe Facebook.

Taguri:
dăncilă,
excluderi,
psd

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici