Deputatul înarmat Rădulescu, legea Brexit ratificată de regina Marii Britanii şi alegerile din Olanda. Iată tot ce trebuie să ştii VINERI despre săptămâna care tocmai se încheie

Iată cele mai importante evenimente care s-au petrecut săptămâna aceasta şi-ţi pot influenţa viaţa săptămâna viitorare.

126 afișări
Imaginea articolului Deputatul înarmat Rădulescu, legea Brexit ratificată de regina Marii Britanii şi alegerile din Olanda. Iată tot ce trebuie să ştii VINERI despre săptămâna care tocmai se încheie

Cele mai importante ştiri ale săptămânii

Săptămâna a început pe fondul declaraţiile revoltătoare făcute de deputatul Cătălin Rădulescu că deţine o mitralieră AKM de la revoluţie şi că nu va ezita să o folosească dacă cineva ar dori să răstoarne ordinea de stat, în contextul unui comentariu propriu făcut despre protestele antiguvernamentale din faţa Guvernului. Declaraţia a stârnit reacţii de stupoare, inclusiv în propriul partid. Pe numele lui a fost deschis dosar PENAL de tulburare a liniştii publice.

Un caz nou de exploatare a fost devoalat în Italia, în Sicilia, unde un număr impresionant de românce ar fi fost folosite la munci agricole. Informaţia a fost publicată de The Observer cu titlul „Sclavele” românce de la fermele din Sicilia: violate, bătute şi exploatate. O delegaţie românească a plecat în regiunea italiană Catania, iar ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac, a discutat, miercuri, cu reprezentanţii autorităţilor locale din regiunea despre situaţia româncelor aflate la muncă în zonă şi supuse abuzurilor, anunţând că e nevoie de mai multă informare pentru a preveni aceste cazuri.

Parlamentul a avut o singură acţiune notabilă. Camera Deputaţilor a declarat o nouă SĂRBĂTOARE NAŢIONALĂ pentru data de 27 martie să fie declarată Ziua Unirii Basarabiei cu România, sărbătoare naţională, iniţiatorul proiectului, deputatul PMP Eugen Tomac, susţinând că “uitarea istoriei este totuna cu trădarea”. 

Guvernul a avansat noi majorări salariale pentru angajaţii MAI. Ministrul Carmen Dan a anunţat MAJORĂRI SALARIALE pentru 80.000 de angajaţi din Ministerul de Interne, în condiţiile în care Liviu Dragnea a anunţat la bilanţul instituţiei că vor fi creşteri spectaculoase de salarii, mai mult decât dublu. 

Un fenomen periculos ia amploare în şcoli, după ce un joc a ajuns să pună în pericol viaţa copiilor.  VIDEO "Balena Albastră", la şcoală: Cinci elevi de generală din Iaşi au ajuns la spital după ce au jucat un joc PERICULOS în pauză. Cinci elevi ai Şcolii gimnaziale "Veronica Micle" din Iaşi au ajuns, vineri la prânz, la spital, după ce în timpul pauzei au decis să se joace un joc periculos, ţinându-şi respiraţia.

O descoperire macabră a bulversat România. Trei bebeluşi au fost găsiţi morţi după mai mulţi ani în podul unui bloc: Procurorii au anunţat efectuarea a TREI expertize şi existenţa unui cerc de persoane SUSPECTE. Locuitorii din blocul unde au fost găsiţi copiii sunt şocaţi şi bănuiesc o persoană care ar fi părăsit România între timp. 

La Centrul de Transfuzie Sanguină din Craiova,  doi angajaţi au fost prinşi în flagrant în timp ce făceau trafic cu sânge în schimbul unor sume de bani, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, au decis, joi seara, magistraţii Tribunalului Dolj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Magistraţii Tribunalului Prahova au emis un nou mandat de ARESTARE preventivă în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă. Autorităţile au INFIRMAT localizarea în Serbia a fostului deputat.  Iar Ion Iliescu a fost AUDIAT la Parchetul General. Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, a ieşit de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acesta precizând, întrebat fiind dacă se simte vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat la Revoluţie, că jurnaliştii ar trebui să aibă "cât de cât discernământ".

Elevii au trecut printr-o simulare la evaluarea naţională şi la bacalaureat. În perioada 13-17 martie, Ministerul Educaţiei Naţionale a organizat simularea pentru examenul de evaluare naţională 2017, prima probă fiind cea de limba şi literatura română.

Pe 14 martie s-a desfăşurat proba de limbă maternă, iar pe 16 martie proba scrisă la matematică din cadrul simulării pentru evaluarea naţională 2017. Elevii de clasele a XI-a şi a XII-a au susţinut, începând de luni examene de simulare la bacalaureat 2017, prima probă fiind de limba şi literatura română.

Disciplinele pentru care se organizează simularea probelor scrise la bacalaureat 2017: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale), matematică şi istorie.

 

Mediul ECONOMIC

Daniel Constantin, ministrul Mediului, a lămurit situaţia cu privire la taxa care ar înlocui timbrul de mediu/ Cât a ajuns prima pentru achiziţia de maşini electrice

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a declarat, marţi, la Sibiu, că nu va fi introdusă o nouă taxă care să înlocuiască timbrul de mediu,în schimb va fi creată legislaţia necesară pentru ca primăriile, după ce vor crea o infrastructură viabilă, să poată taxa maşinile care intră în zone aglomerate.

Apa Nova a SCHIMBAT structura tarifară în Bucureşti, în consecinţă cresc costurile pentru canalizare, scad cele pentru apa potabilă. 

Compania Apa Nova, care asigură serviciile de canalizare şi furnizare a apei potabile în Bucureşti, a anunţat, marţi, că în următoarea perioadă va avea loc o reaşezare a structurii tarifare prin scăderea costurilor de distribuţie a apei potabile şi o majorare cu peste 90% a costurilor de canalizare.

Lidl face angajări masive, salariile ajungând până la 7000 de lei brut. De unde pleacă Caravana Joburilor şi în ce oraşe ajunge

Lidl a anunţat că demarează un program amplu pentru recrutarea a peste 500 de angajaţi, de la lucrători în magazine şi depozite, până la specialişti în diverse domenii. Salariile variază între 2200 şi 7000 de lei brut, a precizat, pentru MEDIAFAX, Mihaela Anca, managerul Departamentului de Resurse Umane. 

Automobile Skoda şi Dacia, RECHEMATE în service

Porsche România recheamă în service 707 autovehicule marca Skoda, modelele Rapid şi Octavia III, iar Renault Commercial Roumanie recheamă peste 1.300 de autovehicule Dacia Dokker, se arată în documentele transmise joi de companii către Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorilor (ANPC).

 

EXTERNE

Turcia l-a CONVOCAT luni pe ambasadorul Olandei la Ankara după acţiunile Poliţiei asupra protestatarilor/ Şase persoane au fost reţinute la Amsterdam în urma unui protest violent în sprijinul autorităţilor turce.

Recep Erdogan, preşedintele Turciei a acuzat Olanda că practică "terorismul de stat". Ţări europene sunt "OSTATICE" ale "rasismului şi fascismului"/ Răspunsul Olandei şi Germaniei

Declanşarea BREXITULUI, aprobată de Parlamentul britanic / SCOŢIA anunţă data unui nou REFERENDUM privind independenţa 

Parlamentarii britanici au respins, luni, amendamentele aduse de Camera Lorzilor planului privind ieşirea Marii Britanii din UE în forma prezentată de Guvernul Theresa May, relatează CNN. Pe de altă parte, prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon a declarat că va căuta să obţină dreptul de a organiza un nou referendum privind independenţa Scoţiei, adăugând că este de părere că referendumul ar trebui organizat între toamna anului 2018 şi primăvara lui 2019, notează cotidianul The Independent.

Regina Marii Britanii a semnat legea BREXIT. Premierul Theresa May poate începe negocierile de ieşire din UE

Regina Marii Britanii Elisabeta a II-a şi-a dat consimţământul oficial privind legea Brexit, permiţându-i astfel premierului Theresa May să înceapă negocierile de ieşire din Uniunea Europeană, a relatat BBC News online.

O instanţă federală din SUA a BLOCAT noua ordonanţă antiimigraţie emisă de Donald Trump

O instanţă federală din statul american Hawaii a blocat, miercuri seară (joi dimineaţă, ora României), noul decret emis de preşedintele SUA, Donald Trump, privind suspendarea vizelor cetăţenilor din state din Africa şi Orientul Mijlociu, relatează Reuters.

Mark Rutte revendică VICTORIA în scrutinul parlamentar din Olanda, denunţând populismul

 Premierul Olandei, Mark Rutte, a revendicat victoria în scrutinul parlamentar, în contextul în care partidul său s-a clasat pe primul loc, liderul olandez denunţând încă o dată populismul, în timp ce extremistul eurosceptic Gert Wilders a atras atenţia că va avea un rol politic influent.

 

INEDIT

VIDEO Lia Olguţa Vasilescu, din nou virală. Ministrul Muncii a susţinut un discurs în limba franceză

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a susţinut un discurs în franceză la deschiderea sesiunii Comisiei ONU pentru condiţia femeii. Ministrul a mai avut un discurs în engleză, la ONU, care a devenit viral.

GALERIE FOTO Cu ambele picioare degerate, românul Tibi Uşeriu a CÂŞTIGAT din nou cel mai dur maraton din lume desfăşurat la Cercul polar ARCTIC. Povestea celui mai rezistent om din lume

Tibi Uşeriu a reuşit să treacă primul, pentru al doilea an consecutiv, linia de sosire de la Tuktoyaktuk, unde s-a încheiat cursa de gheaţă a maratonului "6633 Arctic Ultra", după ce concurenţii au parcurs 566 de kilometri în condiţii greu de imaginat. Tibi Uşeriu are ambele picioare degerate.

FOTO O şoferiţă a avertizat pe Facebook: ”Radar la intrarea în Pâncota”. Răspunsul poliţiştilor a fost GENIAL

„Radar la intrarea în Pâncota”, avertiza o şoferiţă, pe o pagină de Facebook, participanţii la trafic. Răspunsul a venit prompt din partea poliţiştilor de la Rutieră.

FOTO/VIDEO Ileana Ciuculete, cântăreaţa de muzică populară, a murit la vârsta de 59 de ani

Cântăreaţa de muzică populară Ileana Ciuculete a murit, marţi seară, la vârsta de 59 de ani, a declarat, pentru MEDIAFAX, artistul Gheorghe Turda.

 

SPORT

Simona Halep va coborî în clasamentul mondial

Simona Halep (4 WTA) va coborî doar un loc în ierarhia mondială, după ce a fost eliminată în turul trei la Indian Wells, scor 3-6, 3-6 cu Kristina Mladenovic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici